Ontkoppeld – vr 26 aug. 2005

Toen ik de memory-stick in de USB-poort van de iMac stopte, sprong het scherm op zwart. Het apparaat reageerde nergens meer op. Op mijn gezicht verscheen een brede grijns. Alle opmerkingen van Mac-fanaten ten spijt, bleken die machines net zo kwetsbaar als een PC. Ondertussen wisten de collegae niet hoe ze het apparaat weer aan de praat moesten krijgen.

Aangezien ik voor de Red-de-NPS-actie gedetacheerd was bij productiebedrijf Men at Work, bewaarde ik zo’n beetje al mijn werk op een memory-stick. Wat mij betreft één van de meest briljante uitvindingen op PCV-gebied sinds het moment dat de floppy-disc de pondskaart verving.

Het bleek overigens toch geen bug te zijn, die de iMac deed vastlopen. Het was de voedingskabel die niet goed vastzat in de machine, waardoor deze losschoot bij het insteken van de memorystick. Deed een beetje denken aan die oude Macintosh-reclame: “of je stopt de stekker erin”.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Ontkoppeld – vr 26 aug. 2005”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *