War of the Films – zo 7 aug. 2005

We zouden met z’n vieren naar de film gaan, Liesbeth, Joris, Gert-Jan en ik. En ‘naar de film gaan’ betekent in Breda doorgaans dat je een bezoek brengt aan het mega-bioscoopcomplex ‘Metropolis’ in Antwerpen. Breda heeft, in tegenstelling tot Antwerpen, namelijk geen giga-bioscoop met schermen die zo groot zijn als de Van Brienenoordbrug.

Gert-Jan wilde naar Star Wars en eigenlijk ook naar Charlie and the Chocolatefactory. Die laatste film wilde ik eigenlijk ook best zien, maar daarnaast was ik vooral benieuwd naar de filmversie van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (zie web-log 27 okt. 2004). Liesbeth en Joris twijfelden over Million Dollar Baby. Het is dan ook volstrekt logisch dat we uiteindelijk naar War of the Worlds geweest zijn. Een afrader trouwens, voor mensen die naast special effects en Tom Cruise ook nog een plot verwachten in een bioscoopfilm.

Hoe we uiteindelijk op die wonderlijke keuze zijn gekomen, heeft vooral te maken met wetenschappelijke deductie in combinatie met een gezond stukje oerhollands poldermodel. Allereerst draaide Million Dollar Baby alleen ’s avonds. Liesbeth en Joris wilden niet naar Charlie and the Chocolatefactory en ik bedankte voor Star Wars. The Hitchhikers Guide to the Galaxy, tot slot, bleek in België nog niet uit. Belgium, man!

Na enig overleg kwamen we tot de slotsom dat War of the Worlds de film was waar we allemaal nog het minst niet naar toe wilden. En dus viel de keus op deze magere herfilming van het boek van H.G. Wells. Op een scherm dat zo groot is dat de kleine letters van de aftiteling ongeveer net zo groot zijn als schoenmaat 43.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *