Kitty’s Kluster – wo 28 sept. 2005

Het cluster partijontwikkeling werd omgedoopt tot Kitty’s Kluster, naar de voornaam van één van de landelijk medewerkers partijontwikkeling. Vandaag kwam Kitty’s Kluster bijeen om te praten over de taken die het bureau partijontwikkeling voor zijn rekening moest nemen en welke taken eventueel afgestoten kunnen worden.

Op zich functioneert Partijontwikkeling nu prima. Dus waarom veranderen, zul je denken. Het heeft ermee te maken dat GroenLinks meer campagnematig wil werken. Kort gezegd komt het erop neer dat we meer naar buiten toe willen opereren en dus per definitie iets minder intern bezig willen zijn. En aangezien je nu eenmaal niet alles kunt doen, zul je tegen een aantal dingen in de toekomst ‘nee’ moeten zeggen.

Dat valt GroenLinksers soms moeilijk. Maar politiek is nu eenmaal keuzes maken. En aangezien de zinnigheid van ‘meer naar buiten toe opereren’ door iedereen in grote lijnen wel werd onderschreven, werd er gebrainstormd over de toekomstige taken van Partijontwikkeling en de manier waarop deze vormgegeven moeten worden.

Hoewel de discussie nog lang niet klaar is, kwamen er goede ideeën naar voren. Soms is het heel zinvol verplicht te schrappen in activiteiten. Dan ben je namelijk verplicht ook te kijken naar het rendement en het nut van sommige dingen die je als partij doet ‘omdat je ze nu eenmaal altijd al zo hebt gedaan’. Oud voor nieuw, dat zouden ze vaker moeten doen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *