Pino – ma 5 sept. 2005

Het was zover. Weken intensieve voorbereiding hadden geleid tot een prachtig programma. Op twee podia en een scherm liet de NPS zien waar het voor staat, wat voor programma’s het maakt en vooral, wat er verloren zou gaan als de NPS wordt opgeheven. Een programma vol muziek, kunst en cultuur. Met de New Cool Collective, het voormalige Radio Symfonieorkest, Relax, de Big band uit het Metropole, Raymzter, Jesse van Ruller en Michiel Borstlap. En ik weet zeker dat Steve Vai ook gekomen zou zijn om de NPS te steunen, als hij niet op tournee was geweest. Middelpunt van de belangstelling bleek echter Pino.

Pino zou de handtekeningen tegen de opheffing van de NPS overhandigen aan de vaste kamercommissie Cultuur. Dat de voorzitter van die commissie weinig populairs kon meedelen op het NPS-podium, viel natuurlijk te verwachten. Dus werd er niet veel meer gezegd dan dat nog moest worden uitgediscussiëerd waar Pino zou komen te landen na het opheffen van de NPS. Waarop de driejarige vogel gevat opmerkte dat hij nog niet eens kon vliegen.

Het was prachtig om te zien hoe de media zich stortten op de blauwe vogel (KRO-verslaggever: “Pino, heb je ook een alternatief plan?”. Pino: “alternatief, wat is dat nu weer voor raar woord.”). Waarmee andermaal was bewezen dat iedere Nederlander houd van Sesamstraat.

Het aantal mensen dat je op zo’n dag ontmoet, is overweldigend. Van de ontwapenende cabaretier Vincent Bijlo tot de vreselijk sympathieke Jesse van Ruller of de prettig gestoorde Loes Luca. Stuk voor stuk waren ze er voor de NPS, de omroep waar ze ooit programma’s voor hadden gemaakt, de omroep die ze vooruit geholpen heeft in hun carrière, of simpelweg de omroep die aandacht besteedt aan hun muziek. Soms leek het bijna familie.

Het was een mooie dag, met mooi weer. Het was ook een beetje mijn laatste dag bij de NPS. Hoewel ik later in de week nog één keer naar Hilversum zou rijden om de laatste zaken over te dragen, was deze dag in Den Haag toch wel de climax waar we weken aan hadden gewerkt. Einde contract, maar wel een geweldig afscheidsfeestje.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Pino – ma 5 sept. 2005”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *