Onder één hoedje – di 10 jan. 2006

Dinsdag is het losvaste drinkavondje van vriendengroep ‘A’. Niet dat er een echte vriendengroep ‘B’ is, maar ik categoriseer dingen nu eenmaal graag. Dat we op dinsdag drinken en niet in het weekeinde, zoals gewone mensen, heeft een historische reden en voert nu te ver om uit te leggen. Voor nu is het voldoende als de begrippen ‘piekavond’ en ‘bier voor een gulden’ laat vallen.

Dit was een bijzondere in de serie drinkavondjes. Niet alleen omdat Joris en Liesbeth van te voren kwamen eten, maar ook omdat Jaap er dit maal bij was. En dat is in de dinsdagavondgeschiedenis, los van de keren dat een dinsdagavond toevallig samenviel met een Breda Barstvergadering, een unicum te noemen.

De dinsdagavonden spelen zich zelden meer in de kroeg af. De laatste jaren was het voornamelijk in het Bastion of in de Ceresstraat te doen. Dat allemaal in de tijd dat respectievelijk Gert-Jan en Joris&Liesbeth daar nog woonden. Nu ik inmiddels in de Ceresstraat woon ben ik de spreekwoordelijke lul.

Eén van de dingen die ik altijd erg waardeer in mijn vrienden, los van het feit dat ze mijn drankvoorraad er in een avond doorheen kunnen jassen (dat doe ik bij hen immers ook), is dat ze met beide benen op de grond staan. Toegegeven, de één wat meer dan de ander, maar het is altijd een handig klankbord voor politieke ideeën. Als het hen niet logisch in de oren klinkt, dan is het een slecht idee. Of moet er in ieder geval wat aan bijgeschaafd worden.

Het is dan ook nogal frustrerend als je de volgende dag fotos als de bovenstaande tegenkomt op de digitale camera. Dan ga je ineens toch ernstig twijfelen aan het IQ van je vrienden. Of op zijn minst aan de alcohol die ze ophebben.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *