Orangitus – ma 19 juni 2006

Ik ben geen voetbalhater, echt niet. Ik geef er zelf weliswaar niets om, maar wie ben ik om een ander dan zijn potje voetbal te misgunnen. En zelfs de smakeloze en bij vlagen wanstaltige versieringsdrang, waaronder alles wordt getransformeerd in een welhaast misselijkmakende kleur oranje, kan ik billijken. Wuppies, vlaggen en, novum, de sosjaal van McDonalds, ik kan er zelfs hartelijk lachen. Maar met de oranje vloei van Mascotte ligt de grens. Het ziet er smerig uit en het kan ook niet goed zijn voor de gezondheid, al die oranje kleurstoffen die je inademt bij het opsteken van zo’n sigaret.

Het was een ietwat chaotische fractievergadering na een toch al drukke werkdag, met een overvolle agenda. De bespreking van de reacties van de andere fracties op de kadernota 2007 (kunt U het thuis nog volgen?). Ondertussen overleg met andere fracties, standpuntbepaling, moties en alles wat er bij komt kijken.

Toen ik rond één uur ’s nachts thuis kwam, ging ik meteen naar bed. Morgen zou weer een drukke dag worden, omdat ik tussen de bedrijven door nog aan mijn inbreng voor de raadsvergadering van de volgende avond moest gaan schaven. Ik had mijn slaap dus wel nodig.

Was het de spanning of de werkdruk of misschien slechts de gedachte dat ik snel in slaap moest vallen? Het lukte in ieder geval niet. Wellicht had het niets met politiek te maken, maar was het simpelweg het weerzinwekkende beeld van die oranje peuk die me de halve nacht wakker hield.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Orangitus – ma 19 juni 2006”

  1. Euh.., ik denk dat die kleurstoffen wel je minste probleem zijn qua kwalijke stoffen die je inademt bij het roken van zo’n oranjeshaggie.

  2. “Het ziet er smerig uit en het kan ook niet goed zijn voor de gezondheid, al die oranje kleurstoffen die je inademt bij het opsteken van zo’n sigaret.”

    Ik wil deze graag nomineren voor de GroenLinkse Quote van de Week :)

  3. En de simpele gedachte dat het normale “witte” vloeitjes geen bleekmiddelen zou bevatten maar uit zichzelf zo wit zouden zijn… het zou me niet verbazen als die Oranje(TM) vloeitjes een natuurlijker kleur hebben dan de stralend witte die we gewend zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *