Via Breda – wo 31 mei 2006

Ze hadden flink uitgepakt. Naast het in aanleg zijnde derde perron van station Breda was een feesttent neergezet, waar de hoogwaardigheidsbekleders die middag zouden worden ontvangen. Minister Dekker, Minister Peijs, Commissaris der Koningin Maij-Weggen, vertegenwoordigers van Pro Rail en de Nederlandse Spoorwegen, iedereen was er om de overeenkomst voor de herinrichting van het stationsgebied en de bouw van een nieuw NS-station te ondertekenen.

Naar verluidt werd er tot diep in de middag nog onderhandeld over de punten en komma’s in die overeenkomst. NS en Pro Rail zijn nu eenmaal geen makkelijke partners. En enkele ambtenaren hebben flink moeten doorwerken om uiteindelijk alles voor elkaar te krijgen. Maar het is gelukt.

De raadsleden waren in groten getale aanwezig om de langgerekte plechtigheid met veel speeches bij te wonen. En, zo meldde de uitnodiging, Breda zou zijn gastvrijheid betuigen door een ‘seizoensgebonden streekspecialiteit’ te serveren. Dat kon niet veel anders zijn dan een maaltijd met asperges, geserveerd met ham en ei. Jammer alleen dat de asperges vijf minuten te lang gekookt waren en daarmee een groot deel van hun smaak hadden verloren. Dik schillen en kort koken, zegt mijn grootmoeder altijd.

De VVD-delegatie ging voortijdig weg om de bekendmaking van de nieuwe VVD-lijsttrekker bij te wonen. Een zucht van verlichting bij de Bredase VVD-raadsleden toen Mark Rutte de verkiezing had gewonnen. Het was een goed nieuws-dag.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Via Breda – wo 31 mei 2006”

  1. Leuke log! En dan van een Turkse Groen Linkser – helemaal goed! Ik hoop dat je wat meer gaat schrijven komend etijd, ben wel benieuwd. Groetejs van MArc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *