Homo Pacis – ma 24 juli 2006

Stamkroeg De Beyerd zat, gezien het weer, opvallend vol. Het was zelfs wringen om aan de bar nog een plaatsje te bemachtigen. Oorzaak was de aanwezigheid van een groep luidruchtige Amerikaanse jongeren die hadden ontdekt dat er ook bier met een alcoholpercentage hoger dan 5%.

En dus vlogen de Pauwels Kwak, de Trappisten, de abdijbieren en de Hefe Weisses in hoog tempo over de bar. En is de drank eenmaal in de man, dan is de wijsheid in de kan. Voor deze Amerikanen gold dat twe keer zo hard.

Maar geen onvertogen woord over deze uitwisselstudenten. Ik heb ze altijd nog liever vreedzaam aan de bar van mijn stam dan in, pakweg, Irak of Afghanistan. Als er dan ook nog een paar Israëliërs, Palestijnen en Libanezen zouden aansluiten, zou het vast wel goed komen in het Midden-Oosten. En dan drinken we er een stuk of zes Duveltjes bij. Dat slaat namelijk ook in als een bom.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

8 gedachten aan “Homo Pacis – ma 24 juli 2006”

  1. Hier komt dan weer mijn jaarlijkse (inmiddels zeer traditionele) mededeling: het betreft hier juLi met een “L”. De “L” van Lomo Lettercus

  2. Eej zeg eens tegen die debiel van een burgemeester, hoe die ook heten mag, dat het absurd is dat je in de boeien wordt geslagen omdat je in het park een pilsje nuttigt, half litertje a 60ct. incl. statiegeld van de supermarkt, i.p.v. 1,80 bij de kapitalistenlikkers.

  3. Mensen moeten mij niet in een hokje van 1 bij 1 pleuren en zeker niet om zo’n ‘vergrijp’ … word ik echt staatsvijandig van, en anderen ook dunkt mij. Als mijn brommer wordt gejat, mag ik een formuliertje invullen, en continueert men het tv kijken op het polizei bureau, maar als er wat te graaien valt zijn ze er als de kippen bij. En dan staan ze raar te kijken dat ik, ik citeer: ‘FLIKKER OP’ tegen ze zeg.
    We zijn niet allemaal onder de indruk van insignes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *