MeZZ – vr 7 juli 2006

Vriend en drummer Emiel heeft zijn oude hobby weer opgepakt: drummen. Na de opkomst en ondergang van de Nederlandstalige band Abel had hij zijn drumstokken nooit meer voor het publiek beroerd. Nu hij is gaan drummen voor de band Incomn is aan die periode van radiostilte een einde gekomen.

Een bezoek aan poppodium MeZZ leidt tegenwoordig ook bijna steevast tot een gesprek met directeur Frank Zijlmans over de financiële situatie van het Bredase poppodium. MeZZ heeft al jaren achtereen een tekort aan subsidiegeld en aangezien GroenLinks altijd pleitbezorger is geweest van een goed draaiend poppodium en vanwege het feit dat GroenLinks tegenwoordig in het college zit met een wethouder cultuur, houdt Frank me graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mocht je Frank al iets kunnen verwijten, dan is het in ieder geval niet gebrek aan inzet.

Een week geleden had ik, samen met de raadsleden Hardorff en Defilet an een brief gestuurd waarin wij het college verzochten actie te ondernemen waardoor de CKV-medewerker van MeZZ, die door het tekort aan financiën ontslagen dreigde te worden, in ieder geval tot december aan kon blijven. Aan het einde van het jaar zou dan een structurele oplossing voor de financiën van MeZZ gevonden worden. Uit mijn gesprek met Frank bleek ook dat hij op zoek was naar pogingen om zijn medewerker tot dat moment aan te houden.

Vrije avonden zijn in de politiek schaars. Zelfs al ga je ergens voor je lol naar toe, dan loop je nog het risico dat je wordt aangesproken door iemand uit je netwerk. Ook als je naar een bandje gaat kijken in het plaatselijke poppodium.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *