Homo Aegrotans Maximus – za 26 aug. 2006

grootmoeders pakje

Het proesten en niezen was al een stuk minder geworden. Dat betekent doorgaans dat ik langzaam beter ga worden. Voordat het echt zover is, komt er echter eerst altijd nog een andere fase. De fase dat het allemaal nog erger is.

Midden in de nacht werd ik wakker van een vreselijke aanval van kriebel in de keel. Ik moest hoesten en deed dat voor mijn gevoel een kwartier lang. Daarna draaide ik me om. Aan het einde van de ochtend stapte ik uit bed. Het was dag drie van de iebeligheid. Nee, geen griep. Dat is voor oude mensen.

Op zich ging het allemaal een stuk beter, maar lusteloos en slaperig was en bleef ik. Van al het werk dat ik wilde doen kwam niet veel terecht. Doelloos surfte ik op het internet, de moderne variant van zappen.

Te lamlendig om te fietsen pakte ik de auto naar de dichtstbijzijnde supermarkt voor een pak kippensoep. Verse Kippensoep helpt overal tegen, zeggen grootmoeders altijd. Natuurlijk was dit geen verse kippensoep. het was uit een pakje. Maar er zaten wel ‘verse’ roomkaas en sjalotjes in. Ik hoopte dat het, mits heet gegeten, op een psychosomatisch vlak toch zou helpen. Een mens moet durven dromen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *