Homo Pugnax – zo 13 aug. 2006

Onderweg naar onze gedeelde douche merkte ik dat de overloop van bovenbuurjongen veroverd was door honderden vliegen. Die allemaal graag samen met mij wilden gaan douchen. Ik vond dat niet zo’n goed plan.

Bovenbuurjongen was het weekeinde in zijn geboortedorp. Dus besloot ik zelf maar iets te doen aan deze Hitchcock-hel. Gewapend met stofzuiger heb ik een bescheiden etnische zuivering in werking gezet. Met succes. Aan het eind van de operatie had ik zo’n honderd vliegen naar de stofzuigerzak gedeporteerd. De toch al bijna volle zak verdween daarna razendsnel in een afgesloten plastic zak.

Ik heb de vliegen daarna een nieuwe biotoop bezorgd in een ondergrondse afvalcontainer, vanaf waar zij binnenkort getransporteerd zullen worden naar een afvalberg. Ik denk dat ze daar een gelukkig leven zullen leiden. Gescheiden van mij en bovenbuurjongen Gelijkheid is een mooi concept, maar soms is apartheid beter.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

8 gedachten aan “Homo Pugnax – zo 13 aug. 2006”

 1. Toevallig (voor zover als dit woord betekenis heeft), gisteren gezworen nooit meer een vlieg om zeep te helpen.
  Is leven minder waard als het minder complex is? Lastig vraagstuk. Mensen noemen zich graag ‘hogere levensvormen’, terwijl de natuur volgens mij niet denkt in hierarchieen.
  Dus i.d.d. fuck die piramides, pharao’s en priesters.

  Embryo’s gebruiken om van verder uitontwikkeld leven het leiden te verzachten? … Als deze nog niet in staat zijn tot voelen van pijn misschien, in het achterhoofd houdende dat het een groot offer is.
  Blijft lastig als je beseft dat bij vergelijkbare zaken mensen onbewust grenzen verleggen in verloop van tijd. Er zullen al wel eens lieden gedachten gehad hebben als; ‘ach, in het ergste geval doe je een abortus’, aangezien veel mensen toch opgevoed worden aan de hand van regels, en niet zo zeer met de onderliggende moraal erg helder geformuleerd, wat enige taboe desomtrends ook wel nuttig maakt.

 2. Uh .. Door ouders worden mensen zeer dikwijls opgevoed in termen van ‘niet/wel doen anders volgen er sancties’, hetgeen alleen nut heeft tot een bepaalde leeftijd, tot het kind begint na te denken (kleuter ofzo). Als daarna de opgegeven redenen (mark my words) voor gewenst gedrag beperkt blijven tot ‘omdat ik het zeg’, krijgen kids al snel de feilbaarheid van het gezag door. Als de jeugdcultuur er dan, niet verwonderlijk, een is van anti-authoritarianisme, is de sociopaten school een feit; men leert zich alleen te misdragen wanneer men ermee weg kan komen. En sowiezo is angst voor sancties een slechte raadgever.
  Als jij hebt geleerd dat abortus of wat dan ook doden alleen niet mag omdat je dan in de hel komt, en je vervolgens tot het verlichte inzicht komt dat er geen hel kan bestaan i.v.m. overbevolkingsproblematiek aldaar, heb je de spreekwoordelijke poppen aan het dansen.

 3. oh, ‘lijden’, had dat moeten wezen, al is het leiden (‘fuhren’ in het duits) ook wel aan verzachting toe.

  Twee symbolen voor dezelfde klank? Hilarisch en toch om te janken, trouwens.

 4. Moge de ‘Age of Reason’ nu inderdaad eens aanbreken…

  ‘Western civilization? That would be a good idea!’

  -Mahatma Ghandi

 5. Indien ik ooit als vlieg zou reïncarneren, dan hoop ik dat er meer mensen zoals Peer zijn, die me zo snel mogelijk doodmeppen, zodat ik opnieuw kan incarneren in een andere levensvorm. Als vlieg wil ik echt niet door het leven gaan. Have mercy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *