Homo Territorialis – ma 27 nov. 2006

Verdieping in de politiek

Zo snel mogelijk na de landelijke verkiezingen volgt in Den Haag het ritueel van de interne werkplekken. Wie verhuist waar naar toe en hoe ziet de verdeling van de plenaire zaal eruit?

Het CDA moet een aantal kamers inleveren, de PvdA zelfs een hele verdieping. D’66 moet verhuizen, De LPF verdwijnt geheel en wij mochten aanvankelijk blijven zitten, zij het met een kamer minder. Voor de negenkoppige fractie van Geert Wilders moet ook nog een plek gezocht worden. De aanvankelijk voorliggende vraag: krijgt Geert de verdieping boven, of de verdieping onder GroenLinks.

Ondertussen wordt er ook druk vergaderd over de indeling van de pleinaire vergaderzaal. Het aanvankelijke voorstel om GroenLinks helemaal aan de linkerkant van de zaal te plaatsen, stuitte bij de collega’s van de SP op zwaar verzet. Want ook al plaatst de Universiteit van Amsterdam Vrije Universiteit GroenLinks in het politieke spectrum linkser dan de SP, de ex-maoïsten willen dat niet over hun kant laten gaan.

De SP heeft haar zin gekregen. Bijkomend voordeel is dat Femke nu achter het spreekgestoelte zit, recht voor de camera. Verveeld kijken zit er voor haar de komende vier jaar dus niet bij. Qua werkplekken lijkt het er nu op dat GroenLinks haar verdieping in gebouw H moet inleveren ten gunste van Wilders. Argument: die verdieping is het makkelijkst extra te beveiligen. De GroenLinks-fractie vrhuist dan naar de leeggekomen kamers van de PvdA, op de begane grond van het gebouw Koloniën. Doet GroenLinks ineens toch nog mee met de VOC-mentaliteit.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Homo Territorialis – ma 27 nov. 2006”

  1. Hoezo is het mislukt om niet als linkste partij het meest links te zitten, was dit een machtsspelletje van de SP? Want volgens mij is GL toch wel echt de meest linkse partij.
    Waar zit trouwens de PvdD, precies in het midden of zitten ze toch stiekem links.

    [sÇ: als de SP zich de komende jaren bezig houdt met waar ze zitten, doen wij ondertussen wel èchte politiek.]

  2. Kleine correctie: het was niet de UvA maar de VU (André Krouwel) die met het kieskompas is gekomen waarin GL links van de SP in het politieke spectrum stond.

    [sÇ: U heeft gelijk. Waarvan akte.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *