Homo Coquens – za 16 dec. 2006

klinkt toch beter dan Knolselderij

Ik had al enige tijd een afspraak met Marlies in de agenda staan. Ze zou komen eten. Goede reden om weer eens uitgebreider dan normaal in de keuken te staan.

Ik besloot maar weer eens mijn gevulde aubergines uit de kast te halen. De aubergine is eigenlijk een groente die vooral in het najaar thuishoort. Maar aangezien de merels in de achtertuin van mijn moeder druk bezig zijn een nestje te bouwen, de temperatuur nog steeds aanvoelt als die van een late nazomer en sowieso de natuur in zijn algeheel door het broeikaseffect flink van slag lijkt te zijn, vond ik het best verantwoord ook in december nog aubergines klaar te maken.

Zelfs de tomaten die ook bij het recept horen, kwamen van de koude grond, proefde ik onbetwistbaar. Alhoewel dat ongetwijfeld de koude grond van een veel zuidelijker gelegen land zal zijn geweest.

Maar eerlijkheidshalve houdt ik me nooit zo aan de seizoenen als het om groenten gaat. Dat komt omdat ik, zomer of winter kan genieten van een goede salade. En hoewel daar in de winter vaak meer noten en witlof doorheen gaan, vergrijp ik me doorgaans ook regelmatig aan tomaten, komkommers en paprika’s. Die, toegegeven, ‘s zomers nog altijd net wat lekkerder smaken.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *