Homo Mittens – ma 22 jan. 2007

kamernummerbordje

De verhuizing van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is vrijwel rond. De naambordjes hangen, de meeste dozen en kratten zijn verdwenen. Alleen op mijn draadradio ontvang ik nog steeds geen Radio 1. Noodgedwongen luister ik de ganse dag naar Hilversum 3.

Aanvankelijk was de GroenLinks-fax ook in mijn nieuwe kamer gestationeerd. Een vrij zinloos apparaat dat meestentijds stof staat te vergaren. Wie heeft er nu immers nog een fax?

Nog tot enkele jaren geleden was de eigen fax een statussymbool. Dat was nog voordat bedrijven één computer met Internetaansluiting per afdeling hadden. Het is welhaast niet meer voor te stellen, maar tien jaar geleden had niet elke ambtenaar zomaar toegang tot het World Wide Web.

Inmiddels ben je gekke Henkie als je een fax hebt. Niemand wil nog zo’n apparaat op de kamer. Ze mailen wel en maken van het document dat verzonden moet worden met hun mobieltje even snel een foto met een resolutie die elke fax doet verbleken.

Ik moest denken aan mijn moeder die laatst bij de Primafoon een nieuwe fax wilde kopen. De goedwillende verkoper ontraadde het haar. „Over twee jaar faxt er niemand meer”, antwoordde hij, „dat is zo ouderwets”. Maar mijn moeder is vertaalster en had dat ding echt nodig. Haar oude was kapot en veel van haar cliënten willen vertrouwelijke documenten nu eenmaal niet op de mail zetten. Het duurde een kwartier voordat de  hoofdschuddende verkoper besloot dan toch maar aan een fax te helpen. Maar van harte ging het niet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Mittens – ma 22 jan. 2007”

  1. HA! Ik probeer dit een vriend van me al jaren aan het verstand te peuteren! Mijn vraag: ‘wanneer ontving je voor het laatste een fax dan?’ Hij: -stilte- Ik weer: ‘En wanneer verstuurde je er nog een dan?’ Hij: ‘Eh. Ja, dat was met, eh… ja, toen met een handtekening eh… nou, alweer een tijdje geleden. Maar het kan zomaar van pas komen.’ Tsja. Hij heeft een DigiD, net als ik. Maar dus ook nog een fax. Tsja.

    [sÇ: wellicht verzamelt hij antiquiteiten.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *