Homo Praeclarus – za 20 jan. 2007

vlagvertoon

Het was weer eens nieuwe ledendag bij Dwars. En aangezien iedere plek waar Dwarsers samenkomen spoorslags verandert in een aangename ambiance, en om mezelf het koken van een maaltijd te besparen, besloot ik de jonge GroenLinkers te eren met mijn aanwezigheid.

Ik heb vast wel eens verhaald over het Dwars dat ik nog kende uit mijn eigen pubertijd. Tegendraads, principiëel en vooral boos op de wereld. Shell, McDonalds en het fascisme vormden gedrieën het overzichtelijke landschap van de vijand. Tot op de dag van vandaag mijdt ik de voornoemde hamburger- en oliegiganten. Maar eigenlijk was ik al een afvallige. Ik was de vleeseter tussen veganisten. Mijn zondig bestaan werd slechts gedoogd indien ik mijn bammetjes met salami stil in een hoekje tot mij nam.

Er is veel veranderd in het bolwerk van de jonge groenen. Dat het kader van Dwars een opvallend hoog aantal homo’s kent, was al bekend. En dat de heteromannen regelmatig in de minderheid zijn, mag ook geen verassing meer heten. Maar volgens mij was het voor het eerst dat de homo’s ook het aantal veganisten oversteeg.

En er was nog een andere verassing: de aanwezigheid van een opvallend groot aantal Brabanders. Hoezo randstadpartij? Met zes man hieven we luidkeels het lied ‘Brabant’ van Guus Meeuwis aan. Dwars is echt veranderd: zelfs chauvinisme wordt inmiddels stilzwijgend toegelaten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Homo Praeclarus – za 20 jan. 2007”

 1. Ja mensen, ’t is tijd voor een gezellige potpourri
  Over Rotterdam
  La-la-lala

  Rotterdam, met je huizen
  Rotterdam, met je stoep
  Rotterdam, met je wijken
  Rotterdam, Rotterdam, met je kruispunten

  Rotterdam, met je vluchtheuvels
  Rotterdam, met je elektriciteitsnet
  Rotterdam, met je dingen
  Rotterdam, Rotterdam, met je stad

  Rotterdam, eigenlijk het Rotterdam van Zuid-Holland

  Ja, waar ken je bepaalde dingen kopen
  Onder andere in Rotterdam
  Waar ken je iemand op z’n muil slaan
  Onder andere in Rotterdam
  Maar ook in Den Haag
  Ja, waar ken je de zaak nog effe aankijke
  Onder andere in Rotterdam
  Waar heb je soms ineens van: Ja
  Onder andere in Rotterdam

  Rotterdam, eigenlijk gewoon het Breda van Zutphen

  [sÇ: Foei, ga je mond spoelen.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *