Homo Clavus – vr 19 jan. 2007

drie generaties stappers

Ik was altijd van mening dat kleding vooral functioneel moest zijn. Niet het meest gunstige uitgangspunt dat je als homo kunt hebben. Gelukkig ben ik in de loop van de jaren milder geworden.

De tijd dat ik vier setjes identieke t-shirts, spijkerbroeken en spijkeroverhemden in de kast had hangen, is voorgoed verleden tijd. Kleding moet weliswaar praktisch zijn, met voldoende zakken , maar mag ook best een beetje leuk afkleden. Daar komt bij dat de mannenmode tegenwoordig ook meer rekening houdt met plekjes om je sleutels, mobiel en shag of sigaretten op te bergen.

Dus draag ik tegenwoordig spijkerbroeken die bijna precies goed passen en koop ik leuke jasjes – met zakken – die het geheel een beetje elan geven. Ik heb zelfs, god betere, tegenwoordig broeken met knoopjes in plaats van ritssluitingen.

Er is maar één ding waar ik geen concessies aan wil doen: mijn schoeisel. Vanaf het moment dat ik mijn eerste paar wandelschoenen kocht wist ik het zeker: ik wil nooit meer iets anders dragen. Voor mij nog slechts de Lowa Trekker S maat 9. Of, in Europese termen, maat 43,5. Voor de derde keer kocht ik vandaag een nieuw paar. Lopen op wandelschoenen is een dure aangelegenheid als je net zo snel door je schoenen heen gaat als ik. Ik denk dat ik het oude paar maar als presse papier ga gebruiken.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Clavus – vr 19 jan. 2007”

  1. Ik heb er ook een paar. Een paar paar eigenlijk. M’n sloffies, noem ik ze. En ik wil ze stuk voor stuk nooit meer kwijt. Ze hebben me dan ook al tot halverwege Frankrijk gebracht. Vanaf de Waddenzee, bij Pieterburen. Eerst het Pieterpad, nu om de zomer onderweg door naar Santiago de Compostella. Zonder m’n sloffies was ik nergens.

    [sÇ: Moge Uw sloffen U nog brengen tot vele nieuwe vergezichten.]

  2. Geeft nix, man … Voor socialisatie zijn we ALLEMAAL vatbaar.
    Maar tussen (), wtf betekent ‘houten’, wanneer het niet ‘uit hout bestaande’, danwel ‘daaruit vervaardigd’ betekent?

    [sÇ: voorwaar een 26.000 gulden vraag.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *