Homo Captivus – do 18 jan. 2007

ontspoord

Ze hebben het de hele tijd over moslimterrorisme, maar het weer is veel gevaarlijker. Veel meer dan een briesje is er niet voor nodig om het hele land te ontwrichten.

Toen collega Jeroen wat vroeger naar huis wilde om de geboorte van zijn zoontje mee te kunnen maken, reden er al geen treinen meer. Bij gebrek aan auto’s – het blijft GroenLinks natuurlijk – besloot hij maar een taxi te nemen. Ik vermoed dat de chauffeur voor de gelegenheid hier en daar een vluchtstrookje heeft gepakt, gezien de relatief korte tijd waarbinnen hij in zijn woonplaats arriveerde. Hij was op tijd, er werd nog volop gewed.

Ondertussen zat ik me al af te vragen wat ik die avond moest gaan doen. Hoewel het officiële bericht dat er geen enkele trein meer zou gaan rijden nog niet was uitgedaan, leek het me verstandig – de ruggegraat van de NS kennende – voorbereidingen te treffen. Ik begon mijn bijdrage voor de commissie van die avond uit te tikken voor een collega, aangezien de kans dat ik nog tijdig bij de raadzaal zou arriveren tot postcodeloterij-peil was gedaald. Enkele minuten later belde de raadsgriffie: de commissievergadering was afgelast.

Een colleda-raadslid uit Breda belde op. Zij is eveneens werkzaam in Den Haag en stond vast op Holland Spoor. Geheel volgens het partijstandpunt bood ik haar asiel aan in de kamer. Haar vriend zou een GreenWheels-auto reserveren om haar op te halen. Snel rekende ik uit dat dat nog uren kon duren en dat hij zeker niet voor één uur in Den Haag zou arriveren. Vermoeid door gebrek aan slaap besloot ik dat ik daar niet op wilde wachten.

Toen kwam het goede nieuws: de rouwdouwers van de Haagse Tram Maatschappij reden gewoon door. Dat werd lijn 1 naar Delft om te crashen bij Jaap. Jammer van de gezellige avond die hij met zijn vriendin had gepland.

Lees ook: Nederland tegen Slecht Weer.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Captivus – do 18 jan. 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *