Homo Fumans – 31 jan. 2007

GroenLinks Postercampagne 1994

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks heeft nog maar net haar nieuwe locatie betrokken op de begane grond van het Koloniën-gebouw en er woedt al een klein rook-oorlogje.

De nieuwe plek van de fractie in het koloniën-gebouw van de Tweede Kamer grenst aan twee half overdekte binnenplaatsjes. Een prachtige plek om te roken, zo vonden enkele medewerkers. Zelfs net-gestopten vonden de binnenplaats dermate mooi dat zij meteen hun voor de zekerhand achter de hand gehouden pakje sigaretten te voorschijn haalden. Het plezier duurde echter niet lang.

De drie verdiepingen boven ons worden bewoond door de fractie van de PvdA. Binnen hun gelederen is er één medewerker die rabiaat anti-roken is. H meende last te hebben van de rook, die naar eigen zeggen door het ventilatierooster via de gangen naar boventrok. Ons werd prompt een rookverbod opgelegd.

Nu had H zich eerder al niet erg populair gemaakt bij de rokende collegae van zijn eigen fractie. Nu wij de begane grond hadden betrokken, voelden zij hun kans schoon: zij bedachten een list.

En zo vindt er thans procedureel getrouwtrek plaats over de vraag of het binnenplein geldt als binnenruimte of buitenruimte. En het ziet er naar uit dat H wel eens aan het kortste eind zou kunnen trekken. We hebben onze rokende huidgenoten van de PvdA al vast asiel aangeboden op ons binnenplein. Want zo’n stinkend rookhok op de vierde verdieping, da’s toch ook niks.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *