Homo Stipendiarius Maxima – wo 14 febr. 2005

Leuker? Makkelijker? Rot op!

Iemand met twee werkgevers wordt al gauw geconfronteerd met naheffingen. Dat is tot daaraan toe. Het werd me alleen wat bond toen ik vorig jaar binnen twee maanden tijd de extra heffing over twee jaar moest betalen. En nu lag er weer een blauwe envelop op de mat.

Vorig jaar heb ik mijn naheffing 2005 betaald en kreeg ik van de belastingdienst al vast een voorlopige naheffing 2006. Braaf betaalde ik die, ook al was het te veel. Vandaag viel een nieuwe brief in de bus. Geen anonieme liefdesverklaring, maar de heffing 2007. Met de vriendelijke mededeling dat ik die, zo gewenst, in maandelijkse termijnen mocht betalen.

Ik mocht het uiteraard ook in één keer betalen. Ik kreeg dan maar liefst veertien euro korting. En hoewel dat nog niet eens het renteverlies dekt, heb ik daartoe maar besloten. Dan ben ik voorlopig in ieder geval van het gezeik af. Tenzij ze natuurlijk straks ook al gaan bedelen voor 2008 en 2009.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Stipendiarius Maxima – wo 14 febr. 2005”

  1. Een gemeenteraadslid heeft toch geen werkgever? Of ziet de belastingdienst dat anders?

    [sÇ: ook een raadslid heeft een werkgever. Helemaal voor de belastingdienst is dat de gemeente, maar eigenlijk is het de burger.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *