Homo Captivus – do 22 febr. 2007

uitzichtloos

De trein van Zwolle naar Utrecht bleef stilstaan voor station Putten. De omroeper mompelde iets over een kapotte trein voor ons. Moe van de campagnedag in Leeuwarden en Zwolle, legde ik mijn hoofd tegen mijn jas.

Een half uur later werd ik wakker. Buiten werd het al langzaam donkerder. Uit het raam nog steeds hetzelfde mistroostig aandoende Puttense stadslandschap. In de volle coupé begon de sfeer om te slaan. Gevangen in een metalen rups die zich maar niet lijkt te willen voortbewegen over de metalen strip door het landschap. Ik werd recalcitrant. Wilde roken. Stak een sjekkie op op het toilet.

Na zes kwartier probeerde de trein weer te rijden. De poging duurde nog geen vijf minuten. Een medepassagier voorzag via een mobiel telefoongesprek het geheel van commentaar.

De trein is nooit in Utrecht aangekomen. In Harderwijk moesten we uitstappen en werden we in een volle trein naar Utrecht gepropt. Daar bleek tot overmaat van ramp de intercity naar Breda omgezet te zijn in een stoptrein. Alles bij elkaar duurde de reis een kleine vier en een half uur.

Een computerstoring in Utrecht bleek deze keer de oorzaak van alle ellende. Terwijl iedereen weet dat je nooit als eerste moet overschakelen op Vista.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Captivus – do 22 febr. 2007”

 1. Daarom reis ik altijd eerste klas. Dan heb je dit niet.

  [sÇ: wij zullen elkaar nimmer treffen. Noch in de trein, noch gestrand op een station.]

 2. Wat een ellende kan het zijn met de trein. Maar toch, gisteren reed ik mee met de auto en deed ik vijf kwartier over het mini stukje tussen Amstelveen en Nieuwegein. Overal file. Dan zit ik toch liever in de trein.

  [sÇ: een auto heeft een asbak.]

 3. Ik heb begrepen dat de storing werd veroorzaakt door een kapotte harde schijf, of bij het vervangen ervan. Bij de grotere ‘server’ systemen kun je een harde schijf vervangen terwijn de computer blijft werken en zonder verlies van data.
  Voor een dergelijk systeem (als bij ProRail) verwacht ik geen Windows besturingssysteem; eerder een UNIX variant.

  [sÇ: het onderhoud van de harde schijven is al net zo beroerd als dat van het spoor.]

 4. Je voelde toch ook wel wàt schaamte, he, over het feit dat je stiekumpies rookte op het toilet van de trein. Toch? Of ben je echt zo schaamteloos?

  :-)

  [sÇ: schaamte? Da’s geen goeie eigenschap voor een politicus.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *