Homo Olidus – 27 mrt. 2007

hier zit een luchtje aan

Hoeveel teentjes knoflook kunnen er in de Tsjatsiki. Het is één van de belangrijke vragen die een mens kan bezighouden tijdens het koken.

Er zijn een paar variabelen die van invloed zijn op de beantwoording van die vraag. Allereerst: wie eet er mee. Aangezien dat Joris was, hoeft er niet zuinig aan gedaan te worden.

Tweede variabele is de houdbaarheid van de Yoghurt. En aangezien de Yoghurt in kwestie al enige dagen over de officiële houdbaarheidsdatum heen was gold opnieuw dat er niet genoeg knoflook in kon zitten.

Bleef ik toch zitten met de derde variabele: wordt het doordeweeks of in het weekeind geconsumeerd. Hoewel het een prettige gedachte was de volgende morgen een hele coupé voor mezelf te hebben, zouden mijn collegae ongetwijfeld meer moeite hebben met de overmatige consumptie van dit gezonde doch niet geheel geurloze ingrediënt.

De eerste twee variabelen wonnen het van de derde. Een half bolletje geperste knoflook zakte langzaam weg in de dikke witte yoghurt.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Olidus – 27 mrt. 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *