Homo Amicus – zo 27 mei 2007

Biertje?

Michiel is een oude vriend van me met wie ik het grootste deel van mijn middelbare schooltijd ben opgetrokken. Onze wegen zijn echter uiteengegaan, al was het maar omdat hij in Engeland ging wonen en ik niet. Althans, niet permanent.

Er zijn nog enkele belangrijke verschillen. Michiel houdt zich bezig met vastigheid, zoals het kopen van een huis en trouwen. Ik moet er niet aan denken. Ik zit nog stevig aan het bier, hij nog maar zelden. En zo is er nog wel een rijtje te noemen.

Er zijn echter ook overeenkomsten. Nog steeds zijn er mensen die ons op elkaar vinden lijken. Uiterlijk althans. Ik heb dat zelf nooit gezien, maar we hebben het ooit voor elkaar gekregen om zijn oma uit Engeland enkele minuten voor de gek te houden. Het zijn anekdotes waar we hard lachend aan terug denken.

Hij was voor enkele dagen in Nederland. Het leek een goed moment voor mij om hem weer eens aan het bier te krijgen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

14 gedachten aan “Homo Amicus – zo 27 mei 2007”

 1. Goh… (hoe kom je bij Groningen?) Dat lijken me ok opties. Maar een middenweg, zeg Utrecht of Amersfoort is wellicht wel zo… beter.

  [sÇ: de zin "woonplaats: Groningen" op je hyves-profiel was op zich wel een hint. Maar middenwegen zijn wel zo veilig]

 2. Tsja, eigenlijk heel logisch, van de woonplaats. Middenwegen zijn ook meestal praktischer, vanwege afstand. Wat jij…

  [sÇ: Nou, doe maar een voorstel dan.]

 3. Lichtelijk… zeg, ga jij nog met vakantie?

  [sÇ: euhm… niet echt. Ben wellicht de tweede week van augustus ff weg.]

 4. Drink jij rosé? (ongecensureerd en wel, nietwaar Rene?)

  [sÇ: niet de hele dag door hoor. Ik drink ook wel eens bier.]

 5. Ik drink geen rosé. Maar, de vraag was voor Selçuk bedoeld… en refererend naar eerder ‘geflikflooi’ over rosé :-)

  [sÇ: ja René, blijf eens van mijn vragen af.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *