Homo Cantans – za 30 juni 2007

Zingende Zeelui

Het zou groots en meeslepend worden. Een grandioos spektakel. De heropening van de Bredase haven moest in het collectieve geheugen van Breda worden opgenomen.

Ons Strijdliederenkoor was gevraagd de openingsact van de opening te zijn. Voor de gelegenheid hadden we ons vaste repertoire aan de wilgen gehangen en onder de naam ‘De Turfschippers’ een aantal zeemansliederen ingestudeerd. Weinig verheffend, geef ik toe, maar het was allemaal ter meerdere eer en glorie van de Bredase haven.

Goed, de opening had wellicht niet de grootstedelijke allure die sommigen liever gezien hadden. En het geluid was ook bepaald beroerd ingeregeld en veel te zacht, waardoor het merendeel van de tienduizenden toeschouwers aan de beide kades ons amper kon horen. Gelukkig heeft de lokale omroep het optreden vereeuwigd. En hoe erg ik wellicht ook voor lul stond, ik ben het enige raadslid dat niet tussen de bobo’s in de afgehekte vip-ruimte stond, maar daadwerkelijk een bijdrage heeft geleverd aan de opening van de haven. Hoe klein ook.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Cantans – za 30 juni 2007”

 1. Goed gedaan :)
  Komisch!! Ze hadden 80 Mil euro voor 2 meter diep water maar geen duizendjes voor geluid systeem ?
  Apropos water ; het lijk VS burgers willen hun Milieuvriendelijke Al Gore als President kandidaat stellen . Per geluk hebt een van mijn cyber zusteren uit VS de link aan mij toe gestuurd maybe het is leuk voor Al Gore stemmen :)
  http://draftgore.com

 2. Selçuk, ik ben trots op je! Als Lid van het Comité van Aanbeveling van het Genootschap van de Liefhebbers van de Zuivere Tweede Stem van Pierre Kartner, was je zulks ook wel aan jezelf verplicht, natuurlijk.
  Als het Genootschap met de mooie lange naam weer iets organiseert (geluid wordt dan perfect geregeld, beloofd) verwacht ik je op het podium voor een solo!

  [sÇ: ik verheug me er nu al op.]

 3. Pingback: blog.selcuk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *