Homo Cruciabilis – vr 29 juni 2007

I've only got eyes for you

Ik was toe aan een nieuw pakket halfjaarslenzen. Half slapend stapte ik ‘s ochtends in de stoel van de opticiën, die me aan de reguliere oogcontrôle zou onderwerpen.

Het was de vorige avond een beetje laat geworden in de kroeg. Ik voelde me dan ook niet helemaal fruitig toen ik ‘s ochtends in allerijl de slaap uit mijn rooddoorlopen ogen wreef en haastig mijn tanden poetste om nog op tijd bij mijn lenzenleverancier te zijn. ‘Ik had niet zoveel moeten drinken’, dacht ik, toen tijdens de oogcontrôle van de letters op het scherm tegenover me niet veel meer te ontwaren viel dan onherkenbare grijze vlekken. Vervolgens werden mijn ogen nog aan een marteling onderworpen door met een fel lichtstraaltje op de oogbol te stralen. Ik ben echt geen watje, maar dan houd zelfs ik het niet droog.

‘Je ogen zijn niet verder achteruitgegaan’, zei de opticiën. ‘Alleen het oogwit is wat roder dan normaal.’ Tsja, dacht ik, daar heb ik wel eens vaker last van. Maar ik hield wijselijk mijn mond.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten aan “Homo Cruciabilis – vr 29 juni 2007”

  1. Ooh no .. Pas goed op jij ogen .. die zijn erg leuk ;)

    [sÇ: en nou is het afgelopen. De enige die hier nog mag flirten is Kris. En ik weet niet eens hoe hij eruit ziet.]

  2. Haha…het wordt hier een waar feuilleton.

    Oh, nu ben ik ook off-topic… euh…

    Gelukkig kon de opticien het een van het ander scheiden!

    [sÇ: Ik zag alles nog loepzuiver toen ik de avond ervoor diep in het glaasje keek.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *