Homo Canans – do 30 aug. 2007

Smaakvol Breda (foto: BN/DeStem) 

De Bredase restauranthouders hadden zich verzameld in het Valkenberg voor Smaakvol Breda, een culinair festijn waarin de restaurants zich van hun beste kant proberen te laten zien.

De eerste avond van dit festijn is slechts toegankelijk voor genodigden of mensen die voor veel geld een kaartje voor dit festijn hebben weten te bemachtigen. Ik was als raadslid ook uitgenodigd. En hoewel ik doorgaans dit soort uitnodigingen aan mij voorbij laat gaan, ben ik er dit maal op in gegaan. Niet geheel zonder gene overigens.

Ik heb heel behoorlijk gegeten, kan ik U vertellen. Met VVD-raadslid Joep Taks en medewerkers van de facilitaire dienst van het Amphia ziekenhuis als tafelgenoot. Daar ging het gesprek over de toekomst van het ziekenhuis, dat er financiëel niet bijster goed voorstaat en daarom behalve in de patiënten ook in het personeelsbestand zal moeten gaan snijden.

Aan het einde van het festival ging ik nog even kijken in De Beyerd. De virtuele Beyerd welteverstaan. Ook dit café-brouwerij-restaurant, mijn stamkroeg, was vertegenwoordigd op het smaakevenement. Toen daar Ed Nijpels binnen kwam lopen en even een praatje met me aanknoopte om op de hoogte gesteld te worden van de actuele politieke situatie in de stad waarvan hij ooit burgemeester was, wist ik het zeker. Ik ben bobo op een bobo-evenement.

Bij het verlaten van het festivalterrein, haalde ik nog eens diep adem. Welkom terug, dacht ik hardop, en groette gewone wereld.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Canans – do 30 aug. 2007”

  1. In Maastricht vond het Preuvement nog wel leuk. In Eindhoven hebben ze er echter iets hypercommercieels van gemaakt waar je hoofdprijzen betaalt voor de simpelste hapjes. Maar jij mocht waarschijnlijk voor niks eten?

    [sÇ: ik vrees van wel. ik schaamde me dood toen ik hoorde dat anderen daar 92,50 voor moesten betalen.]

  2. HUH zeg nu ben ik erg geirriteerd door jij antwoord ! Hou zal ik dit aannemen? Als ik iets in dit land kritiseer dan kleinburgerlijke nationalisten ( in dit geval wegens jij gebruik ik de woord F niet ! ) vaak antwoorden zoals ” waroom woon je ,waroom leef je ….” is jij antwoord ook een van de diegenen?

    [sÇ: uit je reacties krijg ik de indruk dat je wel een heel grote hekel aan Breda hebt. dat was eigenlijk de enige reden waarom ik het vroeg.]

  3. Ok.. je krijg de indruk en je reageert als Bredanske individu niet als politicus. Daan het was mijn fout ,ik dacht dat jij zou beter weten kunnen wat achter de mentaal sfeer van (special bestuurlijk) leuke stat Breda staan.

    [sÇ: de identiteit van de stad wordt in eerste plaats bepaald door haar inwoners, niet door de politiek. als het goed is tenminste.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *