Homo Expediens – vr 21 sept 2007

Archief

Het was het einde van de week. Na een gesprek met de wethouder en een lunch met de afdelingsvoorzitter liep ik naar de fractiekamer op het Bredase stadhuis. Na een intensieve week volgde een middag therapeutisch opruimen.

De archiefkast puilde uit, letterlijk. De kunst van het archiveren is niet persé de kunst van het bewaren. En ook niet alleen de kunst van het logisch ordenen. Een archivaris moet vooral weten wat na verloop van tijd weer weggegooid kan worden.

En dus liep ik alle dossiers langs op relevantie, met in mijn achterhoofd de vraag of het onderwerp ooit nog politiek zal gaan spelen. Het leverde, behalve enkele wandelingen naar de oud-papier container, net genoeg winst op om alles weer netjes in twee kasten kwijt te kunnen.

Het zal een opluchting zijn voor het huidige en voor toekomstige colleges. Zij hoeven van GroenLinks geen vragen meer te verwachten over bijvoorbeeld de IJsbaan, Boerderij Wildhage of het destijds vermeende gezondheidsgevaar van GSM-masten. Wel heb ik een nieuw dossier aangelegd over Veemarktstraat 58. Het Stadskantoor is gewaarschuwd.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *