Homo Obliviscens – wo 24 okt. 2007

Emptiness van Robb Fladry

Het is inmiddels een goede traditie dat ik enkele weken achterloop met mijn weblog. Een rare en volstrekt belachelijke traditie. Maar toch, traditie.

In een volle coupé probeer ik me te bedenken wat ik op woensdag 24 oktober deed. Zojuist heb ik mijn ontbijt naar binnen gewerkt met nog een vers fruitje er achteraan. Belachelijke naam voor sinaasappelsap trouwens. Maar het zet mijn geheugen niet in werking.  Wat deed ik in godsnaam op woensdag 24 oktober?

Ik heb mijn agenda thuis laten liggen en ook mijn memory-stick met al mijn e-mails. Nergens houvast, nergens steun. Geheugenloos ga ik deze dag door het leven. Want wat heb ik in godsnaam op woensdag 24 oktober gedaan?

Ik was die dag in ieder geval op mijn werk, net zoals de rest van de week. En het is zeer wel mogelijk dat ik die avond mijn maaltijd heb genuttigd in De Boulevard, iets wat ik wel vaker doe als ik geen zin meer heb om te koken. En ik ben daar vervolgens vast de rest van de avond nog blijven hangen. Alles is mogelijk. Wat gebeurde er in ‘s hemelsnaam op woensdag 24 oktober.

Woensdag 24 oktober, het is vergeten. Een witte vlek in het collectieve geheugen. Een leemte in de geschiedenis. Een gapend gat.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten aan “Homo Obliviscens – wo 24 okt. 2007”

  1. Hello!

    I just saw that you were using one of my photos on your blog.. that is awesome, just wanted to say hello. I don’t speak Dutch (or read dutch) so I have no idea what you are saying.. so anyway..

    Robb Fladry

    [sÇ: cheers, I’ll send you a translation.]

  2. Dat krijg je er nou van, van dat achterlopen. Je hebt ons op deze manier ook het genieten van je belevenissen op de 24ste ontnomen….

    [sÇ: het leed is niet te overzien.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *