Homo Viduus – za 3 nov. 2007

Nipkov-Schijf

Zelden zijn mijn dagen zo lamlendig verlopen als deze welbewuste zaterdag. Behalve het draaien van wasjes en de meest oppervlakkige schoonmaakhandelingen, heb ik eigenlijk de gehele dag voor de televisie gehangen. En dat past eigenlijk niet bij mijn volgens sommigen licht-Calvinistische moraal.

Het begon met de film ‘Blindgänger’, een Duitse jeugdfilm over twee meisjes op een bindeninstituut in Duitsland. De film werd daar uitgeroepen tot de meest buitengewone jeugdfilm van 2004 . Ik wist eigenlijk niet dat dit soort hoogwaardige jeugdtelevisie nog gemaakt werd.

Na het doen van boodschappen en het klaarmaken van een maaltijdsoepje bleef ik plakken bij een aantal rechbankseries. Kennelijk heeft Net5 op zaterdag drie van die series achterelkaar en hoewel rechtskwesties in de realiteit vele malen interessanter kunnen zijn dan wordt voorgeschoteld op tv, bleef ik toch hangen.

De grootste verassing kwam aan het eind van de avond met de BBC-film ‘Shooting the Past’ dat achteraf helaas een driedelige mini-serie bleek te zijn waarvan slechts de eerste twee delen achtereenvolgens werden uitgezonden en het derde deel moest wachten tot de volgende week. Nu heb ik die avond helaas al een afspraak, maar gelukkig is er eMule. Wie breedband heeft, kan zijn videorecorder met een gerust hart laten verstoffen in een zolderkast.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *