Homo Fortuitus – vr 7 dec. 2007

Mijn broer Orkun zou samen met zijn vrouw Helen komen eten bij mijn moeder en aangezien ik beiden al enige maanden niet gezien had, leek het mij een goed idee om me bij het gezelschap aan te sluiten.

Het deed me denken aan een episode van vorige week zondag, toen NAC uit speelde tegen Ajax. Ik zat thuis te werken met Langs de Lijn op de achtergrond, toen ik de radiocommentator hoorde roepen dat Ajax een eigen doelpunt had gezet. Het leek mij aardig dit mijn broer te melden. „0-1 voor NAC door eigen goal Ajax”, typte ik op het toetsenbord van mijn mobiele telefoon.

Per ommegaande kreeg ik een bericht van hem terug. „Ja, hier in de Beyerd ook”. Enigszins beteuterd keek ik naar het scherm van mijn Nokia. „oh”, antwoordde ik, „je bent al terug van vakantie.”

NAC won uiteindelijk verdiend met 3-1 van Ajax. Een zeldzaamheid, maar kennelijk stond het in de sterren. Er gebeurde wel meer onwaarschijnlijke dingen die dag. Zoals ik, die mijn broer de uitslag van NAC doorstuurde. En mijn broer die ineens in mijn stamcafé zat. Chaos in het universum. Op deze dag kon alles.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Fortuitus – vr 7 dec. 2007”

  1. We zouden zaterdag natuurlijk samen naar Sparta-NAC kunnen kijken in jouw stamkroeg.

    [sÇ: niets is onmogelijk. nac kan wel weer wat steun gebruiken na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen hereveen.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *