Homo Ludens – vr 28 dec. 2007

Tetris

Na een ontnuchterende douche en een licht ontbijt, het enige verstandige dat je kunt doen na een geslaagde avond vol overmatige alcoholconsumptie, volgde een wandeling door Delft.

De winter in Nederland was gekomen en weer gegaan. Het winderige weer deed meer denken aan een wispelturige herfstdag. Langs het water en de Delftse Hout, via het centrum terug naar het oude ziekenhuis aan het Bagijnhof, waar nu studenten wonen. Ondertussen hadden we bij de plaatselijke Appie een fles melk en een pak slagroom aangeschaft om bij thuiskomst een kop warme chocolademelk te kunnen maken. Uiteraard met een tic.

De grootste verassing kwam later die middag uit de PlayStation: een versie van het blijvend fascinerende en klassieke spel Tetris, maar dan voor twee spelers. Telkens wanneer je op je eigen speelveld meer dan één rij weet te verwijderen, krijgt de andere speler er één of meer rijen bij.

Zo verslavend elegant was het spel dat we binnen de kortste keren met zijn achten rond het beeldscherm zaten en om de beurt los gingen op de controllers van de Playstation. Een Russisch computerspelletje uit 1985, ongeveer net zo oud als de studenten die het speelden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Ludens – vr 28 dec. 2007”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *