Homo Offendens – zo 16 mrt. 2008

Bistro De Saeck

Aangezien mijn moeder al jaren niet meer weet wat ze mij voor mijn verjaardag moet geven, en ik niet weet wat ik moet vragen, vonden we het beiden een goed idee om dan maar samen met mijn broer en zijn vrouw wat te gaan eten.

Zulke afspraken gaan meestal gepaard met het trekken van agenda’s en het doornemen van alle data waarop we niet kunnen. Meestal blijkt er dan ergens een maand later wel een moment te zijn waarop iedereen kan. Heel vaak blijkt dat ook een zondag te zijn. Is dat christendom dus toch nog ergens goed voor. (*

*) Deze voor sommigen extremisten bijtende of spottende opmerking is zeker niet bedoeld als belediging en dient dan ook niet zo te worden opgevat. Vervolgingen op basis van artikel 127 van het wetboek voor Strafverordening kan dan ook achterwege blijven. Ook vergelding is volstrekt niet opportuun.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Offendens – zo 16 mrt. 2008”

 1. Ik snap de link tussen zondag gaan eten en het Christendom volstrekt niet. Ik hoop dat je lekker gegeten hebt.

  [sÇ: dankzij het christendom kunnen we dagen vinden waarop we allen vrij zijn.]

 2. Nou Tom, de zondag is de christelijke rustdag. ‘k Vermoed dat Selçuk daar op doelt.

  [sÇ: en het christendom alleen maar waarderen om de vrije zondag is blasfemisch op zijn minst.]

 3. Ik heb ook nog gezocht naar andere christelijke verworvenheden maar kwam niet verder dan Sinterklaas. (Uiteraard kan voor christelijk en Sinterklaas ook islamitisch en Suikerfeest of joods en Poerim worden gelezen.)

  [sÇ: en de kruistochten natuurlijk.]

 4. Goed van die disclaimer! Ik maakte mij al bijna zorgen om je overlevingskansen

  [sÇ: ik overweeg hier een film over te maken.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *