Homo Relinquens – za 10 mei 2008

'Karma' van Bernadette Huijbers (1999)

Ongeduld is een mooie eigenschap. Het kan leiden tot impulsief gedrag, onverwachte ideeën en uiteindelijk ook creativiteit. Bedachtzaamheid is ook een mooie eigenschap. Het geeft ruimte voor afstand en nuance. Deze twee eigenschappen combineren, is echter welhaast onmogelijk.

Soms komt pech nooit alleen. Dat is niet alleen een kwestie van mathematische kansberekening, ongeluk kan ook ongeluk aantrekken. Niet omdat ik zen-boeddhist ben of bezig ben met zaken als karma, nee simpelweg omdat mensen anders reageren op je, wanneer je even niet zo goed in je hum bent. En terwijl een gelukkig mens de ene kans na de andere in zijn richting zuigt, blijven voor een iets minder happy camper de deuren even gesloten. Tijdelijk. Allemaal niet zo schokkend.

Om jezelf nu niet helemaal in de put te graven, is het handig om bepaalde onzekerheden even in te pakken. Inpakken, in een doosje stoppen en er een datum op schrijven. Over een maand of wat weer uitpakken. En in de tussentijd niet over tobben. Het antwoord komt wel als het komt, niet altijd wanneer jij het wilt. Soms moet je dingen gewoon loslaten. En dat is, zeker voor de impulsieveren onder ons, lang niet altijd even makkelijk.

Ik weet het, het is soft gelul. Maar soft gelul werkt soms ontzettend goed als je met iemand aan het praten bent die eventjes een klein beetje ontheemd door het leven gaat. En laat ik mezelf de laatste jaren nu ontpoppen als iemand die tegen wil en dank vrolijk door het leven gaat. Ideale combi, toch?

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Relinquens – za 10 mei 2008”

 1. Wat een gevaarlijk attribuut heb je boven je blogje staan. Ik had een veel spannender verhaal verwacht.

  [sÇ: het kunstwerk heet ‘karma’ en is van Bernadette Huijbers.]

 2. Nou ja, op de RSS-feed stond dit stukje met ‘Jaap’ als tag. En wat Homo Relinquens betekent hoef ik je niet uit te leggen.

  [sÇ: het was een gesprek met jaap. niet over jaap.]

 3. aaaa wat een leuke text :) beetje frostie? ….je ben te gecivilizeerd voor de politiek van dit zogenoemde Demokratische Monarchie of wat dan ook…:) Scandinavian kunne aan je goed passen:)

  [sÇ: en weer al zo negatief over nederland. misschien moet je dat ook even in een doosje stoppen.]

 4. Nee niet doen! Mischeen jij weet niet of je ben niet bewust van ons maar wij herwachten van je veel als politicus !!!! Temperamentos los Turcos :)

  [sÇ: je hebt gelijk. laat ik inderdaad geen vrolijke optimist zijn.]

 5. Ups nog iets:) waar kan ik het MinJus efficient reklameren of klachten dienen over hun behandeling manieren ? Jij zie ik weer als mijn Ombusdman:)

  [sÇ: probeer het ‘ns bij de ombudsman. de echte dan.]

 6. aaa waroom negatief!!! de ontwikkelde landen hebben ook kanten voor critizeeren … ik zie door en door de ouderwetse kanten van de Rijk!!! special de Juridische hieeerarchie tussen autochtonen – hier geborene alachtonen – immigranten uit oude en echte kolonieeen – immigranten uit andere landen en dat is een discussie thema onder juristen en social wetenschappers ook .. Het is tijd dat The Netherlands door de Nederlanders geregeerd niet door de multi nationals ! Op dat punt wil ik de Dutch dominantie zien niet op de vootball veld:)

  [sÇ: gunst…]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *