De Twee-punt-nuller – za 15 aug. 2009

Facebook
Facebook

Waarom zit je niet op Hyves, wordt mij wel eens gevraagd. Doorgaans door mensen die zelf wel op Hyves zitten. Ik heb daar drie redenen voor.

Hyves ziet er infantiel uit. Een pagina op Hyves is om de één of andere reden altijd een rommeltje. Qua vormgeving komen de makers van Hyves niet heel veel verder dan een slechte kopie van websites uit het begin van de jaren negentig. Zo bekeken valt het eigenlijk nog reuze mee dat er onderaan de site geen lichtkrant voorbij komt. En dan hoop ik dat ik ze op het Hyves hoofdkwartier nu niet op een idee gebracht heb.

Hyves is ook tergend langzaam. Ik heb van kenners begrepen dat niet alleen de vormgeving, maar ook de codering van een Hyves-pagina een rommeltje is. Een in de loop van de jaren uit de klauwen gegroeide opeenstapeling van regels met code, zonder dat iemand zich ooit heeft afgevraagd of dat misschien wat lichter kon. En dat komt het gebruikersgemak natuurlijk niet ten goede.

Tot slot vind ik Hyves geografisch te beperkt. Half Nederland zit weliswaar op Hyves, maar in de rest van de wereld eigenlijk vrijwel niemand. Een beetje een hippe twee-punt-nuller heeft zijn netwerk uitgestrekt tot buiten de landsgrenzen.

Ik kwam tot de slotsom dat ik er maar het beste aan deed een profiel op Facebook te openen. Snel, sober en stijlvol vormgegeven en vooral ook erg internationaal. En nu asjeblieft niet allemaal zeggen dat Facebook infantiel is en dat ik me beter had kunnen inschrijven op Linked In.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “De Twee-punt-nuller – za 15 aug. 2009”

  1. Zie nu pas dat die beige figuurtjes gestileerde gezichten zijn, heb ze altijd aangezien voor fopspenen. Maar kinderachtig, face-book? Nee, niet kinderachtiger dan Hyves of Linkedin.

    [sÇ: ik begrijp dat jij geen profiel hebt.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *