De Klokkentoren

Stadhuis met Klokkentoren
Stadhuis met Klokkentoren

Er zijn als raadslid handige dingen die je kunt doen en er zijn minder handige dingen. Mijn actie van afgelopen weekeinde behoort duidelijk tot die laatste categorie.

Vrijdag was ik het grootste gedeelte van de dag aan het werk op het stadhuis. Die avond had ik een etentje bij een vriend en ben direct vanuit het stadhuis die kant op gegaan. Na de – overigens lekkere – maaltijd gingen we de stad in. En even langs het stadhuis om mijn laptop en een pond kaas, die ik eerder die dag op de markt had gekocht, op te halen. De vriend in kwestie ging mee en kreeg meteen een persoonlijke rondleiding door het stadhuis. Nu heeft dat stadhuis ook een kleine klokkentoren. En, het verhaal is niet zo moeilijk te voorspellen, we konden de verleiding om de klok een keer of wat te laten luiden, niet weerstaan. Een zeer adequaat politieteam maakte het verhaal af. Op verdenking van inbraak of lokaalvredebreuk werden we beide meegenomen voor verhoor.

Het is in dit soort gevallen meestal slechts een kwestie van tijd voordat de media er lucht van krijgen En dat moment was vandaag aangebroken. Vanaf vanochtend stond de telefoon roodgloeiend. De batterij van mijn N97 werd sneller leeggebeld dan mijn lader ‘m kon vullen.

En dus weet iedereen, of ze nu lezer zijn van GeenStijl, BN/DeStem, Breda Vandaag, Algemeen Dagblad, De Telegraaf, Elsevier, Trouw, De Volkskrant, dan wel luisteraar of kijker van Omroep Brabant, 3FM of het Radio 1-Journaal, wie die geheimzinnige klokkenluider van Breda toch is. Ik was het. Ik beken. En voor iedereen die vindt dat een dergelijke kwajongensstreek niet past bij een raadslid, mea culpa. Ik zal het nooit meer doen. Maar rock ‘n roll is het natuurlijk wel.

A propos, de pond kaas heb ik eigenlijk nooit meer teruggezien.

[update – ook aardig: Rolf Finders.]

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

17 gedachten aan “De Klokkentoren”

 1. Ach, als dit het ergste is wat je gedaan hebt… Ik zie er geen kwaad in.

  Ik zou er nooit over gehoord hebben als je er niet over getwitterd had trouwens. Ik heb geen krant, luister geen radio en kijk nauwelijks tv. Maar dankzij twitter mis ik blijkbaar toch niets. :-)

 2. De verleiding van dingen, “omdat het kan”. Je moet wel het beroep uitzoeken waarbij die verleiding geen fatale gevolgen kan hebben. En daarom ben jij wel gemeenteraadslid in Breda, en niet Missle Launch Control Officer bij de luchmacht…

 3. Deze zaak roept toch de nodige vragen op. Hoe komt hij midden in de nacht in het Stadhuis, heeft hij daar een sleutel van. Wie zet het alarm af? Wat moet hij daar doe? Die kaas, ik laat het kaas niet van mijn brood eten. Dus dat kaasverhaal is grote onzin. Wat heeft zijn virendje daar te zoeken, die heeft daar geen legale toegang toe. Gaat hij daar gegevens verzamelen van Burgers uit Breda? Moeten wij blij zijn met zo’n idiote actie? Femke, dit zijn onbetrouwbare personen. Vandaag is het een kaasverhaal morgen kom je erachter dat het een oplichter is. Hij heeft een tweede paspoort, tijd dat hij voorgoed vertrekt.

  Als je lef hebt, laat je dit staan

 4. Wat een boze mevrouw zeg!!! En wat een boute uitspraken, niet zo chique voor een dame. En mag ze eigenlijk wel Femke zeggen? Misschien is mevrouw Halsema gepaster. Niet zo handig sel, maar ik moet er wel om lachen, hoop dat het niet al te vervelende gevolgen heeft voor je.

 5. Mensen, maak er nou niet zo een drama van,dit is toch niet te vergelijken wat die Duyvedak allemaal heeft geflikt! En niet álle allochtonen over één kam scheren. Daar doen we Wilders geen plezier mee denk ik.(Ik ben PVV er)

 6. Niet al te snuggere aktie, en zeker het iemand anders in het stadhuis binnenlaten vind ik zeer kwalijk. Ik hoop dat justitie je een goede tik op de vingers geeft en een flinke boete oplegt. Raadsleden en andere politici vergeten wel eens dat ze daar zijn om ons te dienen en niet andersom. Lol trappen en politiek gaan niet goed samen. Ik adviseer je om eens goed na te denken over je doelstellingen en strikter te zijn in je gedrag en verantwoordelijksbesef, anders hebben we over een tijdje een nieuw Rob Oudkerk. De zaak afdoen met “Maar rock ‘n roll is het natuurlijk wel” stemt me niet echt hoopvol. Laat die hele heisa een waarschuwing voor je zijn voor je een keer echt brokken maakt.

 7. Lef heb ik zeker, vertrouwen daar heb je het over. Als ik mijn ambtenaren niet meer kan vertrouwen, wat is dan de volgende stap. Of staan zij buiten de wet? Dan kunnen we de politie ook meteen afschaffen, mooie post op de begrotingsnota. Kijk dat dit wordt weggezet als een kwajongensstreek, kan je wel aan mensen verkopen die vinden dat de Overheid de jongeren buiten moet opvoeden maar niet aan de Nederlander die wel bereid is eigen verantwoording te dragen.

  Hoe zou Selcuk het vinden als er in de nacht in zijn huis ingeslopen wordt? Je hebt er nl. na kantoortijd niets te zoeken. Ja, ik neem deze inbreuk zeer serieus.

  Het is weer een teken aan de wand, maar ja het goede voorbeeld Duijvendak maakte het nog bonter zal er wel weer gezegd worden.
  GroenLinks jullie maken je hier zeer belachelijk mee.

 8. Wat overdrijven alle media weer heerlijk. Komkommertijd? Ik vind het prachtig dat dit in deze tijd gewoon kan, maar kennelijk niet mag.

  Een klok luiden. Op je werk. Een misdaad. Naja, in ieder geval hebben zijn collegae weer een woordgrapje. http://www.geencommentaar.nl/index.php/2010/08/06/quote-van-de-dag-klokkenluider

  @Naomi S.: kantoortijd is niet van toepassing voor een volksvertegenwoordiger. Een gemeenteraadslid is namelijk geen ambtenaar. En zoals hierboven ook al gezegd: de vergelijking Duyvendak raakt kant noch wal.

 9. Sinds wanneer is een raadslid een ambtenaar?

  En sinds wanneer betekent het luiden van een klok dat iemand niet te vertrouwen is?

  En sinds wanneer is het luiden van een klok in een pand waar je de sleutel van hebt een misdaad?

 10. Nooit meer doen! En alsjeblieft ook nooit meer een link naar Geen Stijl! Ik wist niet hoe erg dat was! (Geen Stijl, bedoel ik) Nu wel. Zal ik ook nooit meer doen.

 11. Misschien wel ergens gepast Selcuk. Vroeger, als er zware storm aankomt, waarschuwt men de burger middels het luiden van de klok. Nu er onderhandelt wordt over een rechts kabinet met een gedogend pvv, mag best wel de klok geluid worden.

  groet
  hans

 12. Erratum: Het moet natuurlijk “verantwoordelijkheidsbesef” zijn. (we zijn niet hier bij de Telegraaf).

 13. Geweldige actie; dacht onmiddellijk aan jou. Jammer dat zoiets op het politiebureau moet eindigen. De hermandad moet eens leren prioriteiten te stellen. Ik heb me kostelijk geamuseerd. Heb het niet gehoord en ik hoor veel hier op de twaalfde. Dus je hebt niet eens de hele stad wakker gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *