Dorps- en Wijkraden – di 9 dec. 2003

In de commissie MSO kwam vanavond de nieuwe notitie over de status van de dorps- en wijkraden aan bod. In deze notitie staat kort gezegd dat de dorps- en wijkraden een minder invloed krijgen. Vanaf nu worden ze beschouwd als elke andere belangenvereniging, bijvoorbeeld een straatcomité. En dat vinden de dorps- en wijkraden natuurlijk helemaal niet leuk.

Ik heb dat altijd een moeilijke zaak gevonden. Aan de ene kant denk ik dat dorps- en wijkraden heel belangrijk zijn en vreselijk serieus genomen moeten worden. Aan de andere kant staat zo’n raad natuurlijk vooral voor het belang van de eigen wijk of dorp, en dat komt niet altijd overeen met het algemeen belang van de hele stad. Daarnaast bestaan al deze raden uit goedwillende vrijwilligers, maar zijn ze op geen enkele manier door de wijk gekozen.

Met de nieuwe houding naar de dorps- en wijkraden worden ze echter in onze ogen geschoffeerd, terwijl GroenLinks op bepaalde gebieden juist graag zou zien dat de bewoners van wijken en dorpen in Breda meer invloed krijgen op de zaken die er in hun buurt gebeuren. Nu lijkt eerder het tegenovergestelde te gebeuren. Helaas.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *