Raadsvergadering – do 27 nov. 2003

Allereerst werd bij deze vergadering Rian Remie geïnstalleerd als raadslid. Zij vervangt vanaf nu Ben de Roos als vertegenwoordiger namens GroenLinks. Op de agenda verder niet al te veel noemenswaardige zaken. Ikzelf voerde het woord over een appartementencomplex dat boven de zuidelijke rondweg gebouwd zou gaan worden, maar nu niet doorgaat. Op zich is GroenLinks grote voorstander van het intensief gebruik van de in de stad aanwezige ruimte, maar dit plan verdiende alles behalve de schoonheidsprijs. De buurt was fel gekant tegen zo’n groot gebouw vlak naast hun deur, en daar kan ik helemaal inkomen. Dat het plan nu niet doorgaat is dus geen verlies. De verantwoordelijk wethouder, Niederer van Ruimtelijke Ordening, was vanwege een werkbezoek in het Ierse plaatsje Limerick niet bij de vergadering aanwezig. Vandaar dat ik maar een Limerick had geschreven om te vieren dat het plan nu is afgeblazen.

Minder succesvol was onze motie over de nota ‘Sociale Infrastructuur’ (zie web-log wo 26 nov. 2003). Wij vonden de nota erg aanbodgericht, maar dat bleek tijdens de behandeling een grove interpretatiefout van onze kant. De rest van de partijen snapte echt niet waarom we daar een motie over indienden en achteraf kan ik daar helemaal inkomen. Jammer dat je tijdens het staartje van een verder goed verlopen vergadering een dergelijke flater moet slaan, maar fouten zijn menselijk, denk ik dan maar. Dus nadat de vergadering was afgehamerd maar snel in een hoekje gekropen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *