Efficiënter – ma 1 mrt. 2004

Op de teambuilidingsdag (zie web-log vr 20 febr. 2004) was afgesproken dat de soms oeverloze fractievergaderingen een stuk efficiënter konden. We bespreken namelijk altijd zo’n beetje alle punten die op de agenda van de commissies staan, terwijl daar ook een aantal niet politiek relevante punten bijzitten. Andere dingen zijn soms weer zo vanzelfsprekend dat ook die eigenlijk niet besproken hoeven te worden.

Dus, zo was afgesproken, levert elke woordvoerder voor zijn of haar commissie van te voren per e-mail een overzichtje aan van de punten die die week op de commissieagenda’s staan, inclusief een korte toelichting. Ook wordt vermeld welke punten in de fractie besproken zouden moeten worden, en welke niet.

Uiteraard dacht ik er pas rond 14.00 uur aan om dit ook daadwerkelijk naar iedereen rond te mailen. Maar het was nog net op tijd, want de meesten hadden het ’s avonds ook inderdaad gelezen. En het werkte: om 21.30 waren we al lang en breed klaar met onze vergadering. Terwijl we meestal toch minstens drie kwartier langer bezig zijn.

Hadden we dus nog even tijd om de nieuwe woning van Rian in De Prins te bekijken.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *