Publieke Tribune – di 2 mrt. 2004

Op de commissie VSM stond slechts één punt op de agenda, maar wel een belangrijk: de prestatieafspraken met de woningbouwcorporaties. Wat GroenLinks betreft: goed dat ze er eindelijk zijn, maar nergens wordt gewaarborgd dat er nu ook eindelijk voldoende sociale woningbouw gerealiseerd gaat worden. En daar is in Breda (met bijna 18.000 mensen op de wachtlijst en dit aantal neemt nog maandelijks toe) nu juist dringende behoefte aan.

Piet Hein voerde in de commissie het woord. Ik was wel aanwezig, omdat ik graag de discussie wilde volgen. Ik deed dat voor de verandering maar eens niet vanuit de zetel, maar vanaf een plaats op de publieke tribune. En dat geeft toch een heel andere kijk op de zaken. Pas dan valt goed op hoe erg sommige politici kunnen wauwelen, en hoevaak mensen elkaar napraten. Waarschijnlijk komt daarom nooit iemand kijken. Ik kan het iedere politicus aanraden: ga eens in de zoveel tijd eens luisteren naar een vergadering vanaf de tribune, het werpt toch weer een heel ander licht op de zaak.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *