Riool – do 4 mrt. 2004

Ik kwam al een beetje sniffie uit bed, en hoewel ik er tot twee jaar geleden nog prat op kon gaan dat ik daadwerkelijk nooit ziek werd, vreesde ik voor de tweede keer sinds twee jaar het ergste. Zo’n anderhalf jaar terug werd ik ook al getroffen door een griepje, maar dapper probeerde ik er toen niet aan toe te geven door gewoon naar mijn werk te gaan (tot grote ergernis van sommige collegae, die meteen dachten aan al die bacillen die door de klimaatbeheersing door het hele gebouw verspreid zouden worden). Gewapend met twee pakken zakdoeken ging ik desondanks naar Tilburg.

Ondanks drie lagen kleding en weinig roken, werd de toestand er niet beter op. Maar ik haalde de avond, ik kreeg zelfs een column voor Omroep Brabant uit mijn steeds heser wordende stem geperst en ging met een halve rol wc-papier (mijn zakdoeken waren op), maar zonder avondeten, door naar Breda, voor de commissie MSO.

Nu zou je denken dat het rioolplan niet zo heel veel tijd in beslag zou nemen. Ik was er zelf redelijk positief over en dan heb je meestal niet zoveel woorden nodig. Dus ik dacht dat ik het met het halve pak zakdoeken dat ik op het fractiekantoor nog had gevonden, wel zou redden. Maar niets bleek minder waar. Aan het eind van een negen minuten durende dvd-presentatie over het Bredase riool (jaah, de wethouder had uitgepakt), was ik al door mijn halve voorraad heen.

Nog verrassender was de houding van de PvdA over het tweede agendapunt: krediet voor de laatste (noodzakelijke) aanpassingen aan het Stadskantoor, dit alles in verband met de bouw van een nieuw extra stadskantoor ernaast. In dat nieuwe kantoor komen de ambtenaren van de Sociale Dienst, die voorheen in een ander gebouw zaten. En aangezien ook die ambtenaren af en toe moeten vergaderen, lunchen en dergelijke, zal in het oude kantoor een extra vergaderzaal moeten komen en de kantine wat moeten worden uitgebreid.

Echter, de PvdA vroeg zich af of ze het in deze moeilijke tijden van bezuinigingen, wel kon maken om vier miljoen aan aanpassingen aan het stadskantoor uit te geven. Op zich een logische gedachte, maar de uitgaven zijn min of meer noodzakelijk. Je kunt ze wel uitstellen, maar dan wordt het later alleen maar duurder. En trouwens: waarom stelt de PvdA zo’n vraag wel bij dit soort uitgaven, maar niet bij de 13 miljoen euro die het Museum voor Grafische Vormgeving gaat kosten en ook niet bij de 30 miljoen die het heropenen van de haven kost? Nee, lekker consequent zijn ze daar bij de PvdA.

Zonder zakdoeken eindigde de avond voor mij ‘ns een keer niet in de kroeg, maar nog redelijk vroeg (half twaalf) in mijn eigen warme bed.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *