Begraafplaats – do 22 juli 2004

In Breda zitten de politiek en de ambtenarij niet in hetzelfde gebouw. De politiek, en dus ook onze fractiekamer, zit in het Stadhuis, waar ook de vergaderingen worden gehouden, regelmatig wordt getrouwd en vaak toeristen binnenlopen. Het is een prachtig, historisch gebouw midden in het centrum van Breda. De ambtenarij zit in een nieuw kantoorpand aan de Claudius Prinsenlaan. Ook dicht bij het centrum, maar nog altijd een minuut of vijf lopen van het stadhuis.

Af en toe komen er mensen het Stadhuis binnenwandelen in de hoop dat daar mensen zitten die hen kunnen helpen. Zoals zojuist, toen twee toeristen uit Zwitserland het Stadhuis binnen kwamen lopen en in dat gebouw op zoek waren naar iemand die ze kon helpen. Toevallig was ik aan het werk in ons fractiekantoor.

Of ik hen kon vertellen waar hun grootouders begraven lagen? Nu weet ik toevallig dat dat in Breda heel goed geadministreerd wordt door begraafplaats Zuylen. Zij beheren en administreren alle begraafplaatsen in Breda. Eén telefoontje zou dus genoeg moeten zijn.

Helaas konden ze me op Zuylen niet verder helpen. Want Breda heeft sinds ’97 ook een aantal randgemeenten geannexeerd en deze begraafplaatsen vallen onder het beheer van de gemeente. En dan moet je toch op het stadskantoor zijn. Ik doe het niet graag, maar ik heb het tweetal van mijn kastje naar de gemeentelijke muur gestuurd. Ik hoop dat ze daar verder geholpen kunnen worden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Begraafplaats – do 22 juli 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *