Quelle pannage? – di 3 aug. 2004

Het was drie keer knipperen, maar het stond er toch echt: ‘heet en vers’. En ook nog gratis thuisbezorgd. Bij nadere inspectie bleek het niet de etalage van de Gentse escort-service, maar gewoon die van een pizza-boer.

Drie pluimen voor Garage Nuitermans op het Spinveld. Niet alleen was hij a) open, b) niet onderbezet en c) niet helemaal volgeboekt tot september, ook was hij d) bereid diezelfde middag nog even te kijken naar mijn probleem. En wat gisteren (zie web-log ma 2 aug. 2004 en zo 1 aug. 2004) nog leek op een lekke koppakking bleek na drie kwartier inspecteren en olie wegsluiten een prop in de luchtleiding te zijn. De luchtleiding? Ja, de luchtleiding!

Snakkend naar adem probeerde mijn motor al dagenlang lucht te krijgen via alternatieve kanalen, daar zijn luchtwegen verstopt zaten. Die lucht had die uiteindelijk wel gevonden, maar moest daarvoor wel de olie in het systeem alle kanten op blazen en zuigen. Met een huis-tuin-en-keukentang werd de prop verwijderd. Een ingrijpende operatie met bijbehorend snijwerk van zo’n 650 euro was gereduceerd tot een kijkoperatie van twee tientjes. En ik kan gewoon op vakantie!

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *