The Highlands – ma 9 aug. 2004

Er leek aanvankelijk wat onenigheid over de bestemming van die dag, maar ik wilde koste wat kost naar de Highlands. En dat deden we uiteindelijk ook. Met de pont eerst naar de overkant van Loch Sunart en via Fort William en Invergarry de Highlands in naar een plaats in de buurt van Allbeithe bij Loch Quoich. Het landschap is hier kaler, uitgestrekter en het weer die dag was mistig met af en toe motregen. Regenjassen aan dus.

De wandeling was korter dan gehoopt, al was het maar omdat we opnieuw vast kwamen te zitten met de auto, dit maal omdat het achteruit terugrijden op een smal, stijl en doodlopend pad ons wederom in een greppel deed belanden. Het was dit maal een Duits echtpaar dat ons wist te redden met een dappere Volkswagen als trekker.

We hadden op de heenweg al geïnformeerd of we die avond in een dorpje Haggis konden eten. Dat zou geen probleem zijn, maar het personeel die avond dacht daar anders over. Haggis stond slechts op het middagmenu. En hoewel Jaap vond dat we nog wat meer aan hadden moeten dringen, had ik de moed al weer opgegeven. Op naar Fort August dus, aan het Loch Ness, waar we in The Scottisch Kitchen uiteindelijk kregen wat we zochten: een traditionele Schotse Haggis. En het smaakte uitstekend.

Terug in Strontian nog even naar de pub van het Strontian Hotel, waar we dit maal nog enkele pints Guinness soldaat maakten alvorens naar bed te gaan.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “The Highlands – ma 9 aug. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *