Geknipt – vr 17 sept. 2004

Gisteren gebeld met de mededeling dat 33 ID-ers (zeg maar Melkert-banen) in Breda per januari ontslagen zullen worden. En veel van die ID-ers doen belangrijk werk, onder meer in het kader van het Brede Scholen-project (zie web-log wo 15 sept 2004).

Brede Scholen zijn scholen die midden in de wijk staan, die leren combineren met kinderopvang, buitenschoolse activiteiten en buurtwerk. Vooral in de zogenoemde ‘achterstandswijken’ zijn die scholen dus hartstikke belangrijk. Dat vond afgelopen woensdag nota bene de hele commissie Sociale Zaken, toen het Brede Scholen-project op de agenda stond.

En nu dreigt welzijnsorganisatie Vertizontaal (die in Breda veel ID-ers in dienst heeft in opdracht van de gemeente en de scholen) al die ID-ers die zich bezig houden met activiteiten rond de Brede School te ontslaan. Wat ze eigenlijk zeggen: gemeente, als we van jullie niet snel meer geld krijgen, dan trekken we de stekker uit de Brede School. Is het chantage, of kan Vertizontaal echt niet meer betalen? Hoe het ook zit, het is schandalig dat een financiëel conflict nu over de ruggen van de 33 ID-ers en de Brede Scholen wordt uitgevochten.

We hebben er dus vrijdag meteen vragen over gesteld aan het college. En misschien komen we er tijdens de eerstvolgende raadsvergadering ook nog wel op terug. Want zowel voor de Brede School als voor de Melketiers als voor de buurten waar zij werken is het van groot belang dat die banen behouden blijven. Handen af van onze ID-ers!

’s Middags weer eventjes de tondeuse door mijn haar gehaald (moet eens in de twee weken). Ik ga daar niet altijd voor naar de kapper, want ik kan het zelf eigenlijk ook wel. Het is eventjes gedoe met twee spiegels en het kost misschien een half uurtje, maar uiteindelijk is het net een kleurplaat: je moet gewoon binnen de lijntjes blijven.

’s Avonds naar de uitreiking van de Johan Diepstraten Award (een kunstprijs met een geldbedrag van €2.500,-), jaarlijks in een andere discipline. Dit jaar de dance. De jury kon uit de vijf kandidaat-dj’s echter geen winnaar kiezen: dus werden er maar liefst twee winnaars gekozen en werd ook nog eens een troostprijs uitgedeeld. Ik heb altijd een beetje moeite met jury’s die geen uitspraak doen over wie de beste is. Daar hebben de deelnemers van een wedstrijd gewoon recht op.

Nog een glaasje wijn gedronken bij chef Kunst René van de Velde van BN/DeStem, tevens lid van de stichting die de Diepstraten-Award jaarlijks toekent.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Geknipt – vr 17 sept. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *