Stage – wo 13 okt. 2004

Naast gemeenteraadslid, wat geen full-time baan is en ook niet als zodanig wordt betaald, ben ik ook nog student. Althans, op papier, want de afgelopen jaren heb ik niet veel aan mijn studie gedaan. Na mijn eerste stage bij Omroep Brabant ben ik daar blijven hangen als freelancer en ging er weg toen ik gemeenteraadslid werd. Afgelopen jaar ben ik parttime aan de slag gegaan bij de academie voor journalistiek als begeleider van een nieuw project voor radiostudenten (nota bene zelf niet afgestudeerd) en kwam er ook niet bijster veel van studeren terecht. Ik had dit jaar maar besloten de draad weer op te pakken. En daar hoorde ook nog een tweede stage bij.

Allereerst: de stage is strikt noodzakelijk niet meer nodig. Ik had waarschijnlijk ook wel een vrijstelling kunnen krijgen, maar een stage is nu net het leukste en leerzaamste van de studie journalistiek, die voor de rest bar weinig voorstelt. En voor ik het in de gaten had, kon ik kiezen uit twee mogelijkheden. De eerste was een lang gekoesterde wens om bij het Radio 1 journaal aan de slag te gaan. De tweede optie was een stage bij het NPS-programma 4fm op Radio 4. Uiteindelijk heb ik, tot mijn eigen verbazing, gekozen voor het tweede.

Voor het programma 4fm ben ik in eerste instantie verantwoordelijk voor het voorbereiden van de wekelijkse rubriek ‘Spotlight’, een lang interview met iemand uit de wereld van jazz, wereldmuziek, folk, cross-over of wat dies meer zij. Niet een lullig interviewtje van drie minuten dus, maar een diepgaand gesprek van een uur. Waarschijnlijk zal ik er nog wel wat taken bij krijgen, maar dat zie ik allemaal nog wel.

Vandaar ook mijn keuze voor dit programma: eindelijk eens een keer de diepte in, met een gedegen voorbereiding. Want een telefonisch interview met Lodewijk de Waal kan ik inmiddels zonder voorgesprek ook wel binnen twee minuten op papier zetten, met de antwoorden van hem erbij. Juist aangezien ik geen muziekencyclopedie op twee benen ben, is mijn huidige stage een uitdaging.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Stage – wo 13 okt. 2004”

  1. Succes met je stage!
    En een goeie keuze denk ik. Bovendien: de NPS is een hartstikke leuke omroep. Doe Willem de groeten van me :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *