Corrigerende besnijdenis – za 27 nov. 2004

Piet Hein Donner, onze onvolprezen minister van justitie, wil de corrigerende tik verbieden. Het is in zijn ogen niet goed om kinderen te mishandelen. Op zich een nobel streven. Met hem ben ik van mening dat ouders hun kinderen geweldloos moeten opvoeden. De scheidslijn tussen een corrigerende tik en riemslagen is veel te dun. Vandaar dat elke vorm van geweld tegen kinderen maar het best verboden kan worden.

Maar zei minister Donner enkele maanden eerder, toen Ayaan Hirsi Ali vroeg naar de mogelijkheden om jongensbesnijdenis te verbieden, niet dat hij dat te ver vond gaan. Jongensbesnijdenis was een religieus ritueel en ouders moeten de vrijheid hebben hun religie uit te oefenen, was grofweg zijn stelling.

Hoe kan het toch in godsnaam zijn, dat een minister die een goedbedoelde corrigerende tik wil verbieden, een barbaars ritueel met als gevolg ernstige lichamelijke verminking gewoon toestaat onder het mom van de vrijheid van religie. De vrijheid van ouders om hun kinderen naar eigen inzicht op te voeden wordt beknot, maar penisverminking wordt in alle toonaarden vergoelijkt en toegestaan.

Eigenlijk is minister Donner een eikel. Het valt alleen niet altijd op omdat dat feit bij hem wordt bedekt door een voorhuid.

zie ook weblog
zo 3 okt. 2004 en
do 7 okt. 2004.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Corrigerende besnijdenis – za 27 nov. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *