Lagerhuisdebat – vr 19 nov. 2004

In het kader van het Kinderrechtenfestival werd er een stedelijk Lagerhuisdebat georganiseerd voor middelbare scholieren. En mij was gevraagd of ik de rol van debatleider op me wilde nemen. Een hartstikke leuke klus natuurlijk, waar ik geen nee tegen heb gezegd. Enige nadeel: het debat werd georganiseerd in de Sint Antoniuskerk en de akoestiek daar is behoorlijk belabberd. Althans, voor debat-doeleinden. Het publiek kon alles dankzij de versterking nog redelijk goed volgen, maar de kandidaten hadden het daar aanzienlijk moeilijker mee.

Leuke bijkomstigheid was dat het Kinderrechtenfestival werd geopend door PvdA-wethouder Marja Heerkens van Sociale Zaken. Een geëngageerd wethouder die haar best doet om het sociale gezicht van de stad te redden in een voor de rest conservatief-liberaal college. Een mooie gelegenheid om eens informeel te kletsen met een wethouder die ik verder voornamelijk bij gemeenteraadsvergaderingen tegenkom. Samen hebben we het multi-culti-lied waarmee de bijeenkomst muzikaal werd geopend uit volle borst meegezongen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Lagerhuisdebat – vr 19 nov. 2004”

  1. Dag liberaal rood pepertje, het was me een waar genoegen met u dit debat te mogen delen…….Tot wederziens, en maybe weer een fascinerende samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *