Weer een moord – ma 22 nov. 2004

Na Joes Kloppenburg, Meindert Tjoelker, Daniël van Cotthem, Renee Steegmans en Anja Joos is Frank Hermsen het zoveelste slachtoffer van wat we in Nederland zinloos geweld zijn gaan noemen. Een vechtpartij voor disco Starllight in Nijkerkerveen werd hem fataal. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen.

Het gevecht brak om half drie uit voor de disco. Waar waren de portiers? waar was het uitgaanspubliek? Ik vraag het me opnieuw af. Net zoals ik me afvroeg waarom de omstanders die getuigen waren van de moord op Steegmans niet ingrepen. Net zoals ik me dat afvroeg over de terraszitters die een plaats op de eerste rang hadden toen Anja Joos werd afgetuigd. Net zoals ik me dat afvroeg over de wachtenden op het perron waar Daniël van Cotthem inelkaar werd geslagen. En net zoals toen er niemand was op het moment dat Meindert Tjoelker werd afgerost.

Doodslag is een te lage eis voor daders van dergelijke misdaden. Inmiddels zijn er genoeg voorbeelden van knokpartijen die leiden tot de dood. Iemand die gaat schoppen, neemt bewust het risico dat zijn handelen tot de dood kan leiden. Dan heet het geen doodslag meer, dan is het moord. Met alle zwaardere straffen die daarbij horen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *