Schone kerst – 25 en 26 dec. 2004

Eerste kerstdag begon met het stofzuigen van mijn auto. Het vuil had zich in de afgelopen maanden opgehoopt op, in en onder de matjes van mijn auto en ik was er steeds niet aan toegekomen daar eens de stofzuiger langs te halen. De vrije dagen van kerst zijn een goed moment voor dat soort klusjes. Daarna naar Terheijden voor een bezoek aan grootmoeder en vervolgens door een verkeerde afslag via de provinciale wegen door het mooie Brabantse platteland onder een prachtig blauwe lucht naar Monnickendam gereden om daar eerste kerstdag te dineren met de ‘schoonouders’. Best spannend en ik was natuurlijk ook wel een beetje zenuwachtig, maar uiteindelijk was dat nergens voor nodig. Het zijn namelijk gewoon gezellige en leuke mensen die niet bijten.

De kennismaking verliep zo voorspoedig dat toen Leon rond een uur of half twaalf zijn bed opzocht (want erg moe) ik samen met zijn ouders nog naar de video van de speelfilm van Asterix en Obelix ben blijven kijken.

Tweede kerstdag werd ‘gevierd’ bij mijn moeder, met mijn broer en zijn vrouw. Na het uitgebreide maal zijn Leon en ik nog de stad ingegaan. In De Boulevard was een technofeestje gaande. Het was tevens de gelegenheid waarbij ik Leon kon voorstellen aan een groot gedeelte van mijn eveneens daar aanwezige vriendenkring. Ik durfde het aan na de wijn van het diner over te stappen naar het bier (linke soep!), Leon gaf de voorkeur aan vodka en vriend Cbi (die eerder die avond had gebeld met de vraag of er ergens nog wat leuks te doen was) zat aan de whiskey.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Schone kerst – 25 en 26 dec. 2004”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *