Nieuwjaarsslaap – za 1 jan. 2005

Ja, ik weet het. Natuurlijk had ik nog even twee uur moeten slapen voordat ik om kwart over tien ’s avonds bij peter aankwam voor mijn eerste biertje. Ik ben immers ook geen 16 meer (ach man, hou toch op). En aangezien ik niet aan XTC, MDMA of ADHD doe, was het logisch dat ik rond drie uur, toen de huiskamer van peter al weer een tijdje had plaatsgemaakt voor Café de Boulevard, al hunkerde naar mijn bed. “Ga maar een blokje om lopen, dan wordt je wel weer fris.” En inderdaad, het hielp.

Dus toen we rond een uur of zes de straat op werden geveegd, toen we constateerden dat de rest van de binnenstad al helemaal uitgestorven was (hmm, zijn wij nou zulke feestbeesten of is de rest nu zo saai?), werd op de St. Janstraat, voor de ingang van De Boulevard, een begin gemaakt met de staande receptie waar de Boulevard patent op lijkt te hebben. Zomer of winter, na sluit blijven er altijd nog voldoende mensen buiten staan om nog een uurtje of wat door te blijven keuvelen over één of ander onbenullig onderwerp wat alleen maar interessant kan zijn na een biertje of zes.

Om zeven uur kroop ik in mijn mandje. Pas om drie uur kroop ik er weer uit. Op dat soort tijden wakker worden, dat permitteer ik me slechts nog op nieuwjaarsdag. Ik ben immers geen 16 meer.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Nieuwjaarsslaap – za 1 jan. 2005”

  1. Oh, als ik daar zin in heb slaap ik na een avond stappen gemakkelijk uit tot in de middag. Juist omdat ik, gezien mijn wat oudere leeftijd, mijn slaap echt wel nodig heb.

  2. Tja, met het ouder worden worden dat soort ‘excessen’ steeds zeldzamer… De laatste keer dat ik na een feestje in Nijmegen met de eerste trein terugkwam is toch al weer een paar jaar geleden. Maar, als het dan gebeurt geeft dat toch een goed gevoel, zo van ‘yes, ik kan het nog…’
    ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *