Netwerk – zo 24 juli 2005

De nieuwe pc werkt, Windows draait redelijk stabiel en mijn monteerwerk gaat ineens een stuk sneller. Tijd voor de volgende digitale stap, want met het kabelinternet in het vizier leek het een goed idee om een mini-server te bouwen. En mijn meersporengeluidskaart wilde ook nog graag een aparte pc voor zichzelf hebben. Tijd om wat gedecommissioneerde computers bij elkaar te sprokkelen.

Jarenlang stond een batterij oude en volstrekt onbruikbare batterij computers te wachten op een enkele reis nar het kringloopcentrum. Nu had ik eindelijk de gelegenheid om ze om te ontdoen van die paar bruikbare onderdelen om daarna definitief afscheid van ze te nemen. Met de komst van mijn nieuwe pc (zie web-logs 25 en 26 juni 2005 en 13 t/m 17 juli 2005 schoven alle computers een plaatsje op (zo kreeg mijn moeder mijn oude Pavillion) en kwam er aan het eind van de keten een Pentium II vrij. Meer dan voldoende om Apache op te laten draaien en misschien dat ik er zelfs in een vlaag van hoogmoed de Linux-versie op ga knallen.

Ook de multi-trackrecorder heeft op zondag een toepasselijke habitat gekregen. Want een kennis bleek ook nog een oude Pentium II te hebben staan. Gestript van elke vorm van geheugen, maar dat had ik zelf nog wel liggen. En hoewel het alles behalve de ideale montage-pc is, is ‘ie geschikt bevonden voor acht-sporenopname. Harde schijf van 10 gig erin en ik kan moeiteloos twee uur opnemen.

Ik laat jullie t.z.t. wel weten hoe het installeren van de server loopt. Mocht ik over een maand of wat ineens enkele dagen niet op internet zijn geweest, is het waarschijnlijk flink mis gelopen. Ik kan het natuurlijk ook gewoon te druk hebben gehad met andere dingen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Netwerk – zo 24 juli 2005”

  1. Hoi nog geen reactie?Hopelijk denken ze niet dat het nu al fout is gegaan.Ik heb er alle vetrouwen in dus ga je gang en suc6 er mee.Ik lees wel weer.gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *